Zájemci o flexibilní prostory mohou nově využít první srovnávač coworkingů Desking.cz od 108 AGENCY

Redakce, 16.1.2023
Zdroj Desking.cz

Trh flexibilních kanceláří vyzrál natolik, že nabízí řadu různých konceptů a možností. Právě díky jeho stratifikaci jsme se rozhodli usnadnit potenciálním nájemcům a uživatelům orientaci v nabídce,“ vysvětluje Lena Popova, vedoucí oddělení pronájmu kanceláří ve 108 AGENCY. Ta již s úspěchem provozuje úspěšné realitní vyhledávače najdikancelare.cz, skladuj.cz, investuj.cz a interaktivní mapu průmyslových a logistických nemovitostí.

Srovnávač Desking.cz nabízí hned několik základních filtrů. Mezi klíčová kritéria patří lokalita, počet poptávaných míst a termín zahájení nájmu či členství. Následně bude u preferovaných center provedeno srovnání základních podmínek a služeb. Desking.cz za poptávající srovná nejen ceny jednotlivých typů členství, ale porovná základní i rozšířené služby včetně vybavení.

Zájemci si mohou vybírat z minimalistických konceptů opřených o nízkou cenu i sofistikované, elitní nabídky operátorů. Stránka zohledňuje také to, zda v soustavně aktualizované a rozšiřované databázi hledá možnosti jednotlivec nebo korporace pro desítky či stovky svých zaměstnanců.

Právě větší firmy a společnosti se mezi zájemci o coworking objevují stále častěji,“ říká Štefan Ličartovský z oddělení pronájmu kanceláří 108 AGENCY a doplňuje: „Zpočátku si korporace pronajímaly spíše jen konferenční prostory nebo zasedačky. Aktuálně stojí o pronájem vlastních prostor v rámci center – tedy o vlastní uzavřené kanceláře, ovšem se všemi benefity, které práce v coworkingu nabízí: flexibilita, sdílení, networking, kreativní spirit, obvykle prémiová lokalita a skvělá dostupnost apod.“

Desking.cz vznikl na základě toho, že i po skončení covidových lockdownů velká část firem zůstala u hybridního modelu práce a nadále tak kombinuje práci z kanceláře s prací z domova. Zaměstnanci vyžadují flexibilitu a možnost pracovat odkudkoli, ať je to z kanceláře, z domova, nebo právě z coworkingového centra. Je třeba méně fixních pracovních míst, více zasedacích místností pro týmovou práci, neformálních prostor a sdílených pracovních míst.

Coworkingová centra hlásí vysokou obsazenost. Provozovatelé také mnohdy vycházejí vstříc klientům, kteří díky hybridnímu modelu práce mají v kancelářích fyzicky méně lidí, a nabízejí více přístupů na danou plochu, aby zaměstnanci mohli rotovat. Firmy tak mohou dosáhnout výrazných úspor,“ doplňuje Lena Popová, která v tomto trendu vidí logickou reakci nájemců na nejistý vývoj hospodářství vlivem řady ekonomických i politických faktorů.

Srovnávač Desking.cz je pro všechny uživatele zdarma. Kromě českého trhu mapuje „108čka“ i slovenský trh flexibilních kanceláří na webu Desking.sk


 

O společnosti 108 AGENCY

108 AGENCY je realitně-konzultantská společnost, která se od roku 2009 zaměřuje výhradně na komerční nemovitosti. Na českém, slovenském a maďarském trhu od svého založení zobchodovala „Sto osmička“ přes 8,6 milionů čtverečních metrů. Klienti se na 108 AGENCY obracejí ohledně zprostředkování pronájmu a prodeje, investičního poradenství i marketingu a správy developerských projektů. Díky strategické akvizici z roku 2021 je 108 AGENCY nově exkluzivním aliančním partnerem BNP Paribas Real Estate pro Českou republiku.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality