Do zoo se vrací cyklus přednášek pro veřejnost - 19.1.2023 o národních parcích Zimbabwe

plzen.eu, 18.1.2023

Do zoo se vrací cyklus přednášek pro veřejnost

Program - Posezení s... (Zoo Plzeň - únor) 

Přírodovědné a cestopisné přednášky se vrací do Zoologické a botanické zahrady města Plzně. Po covidové pauze se veřejnost opět dočká oblíbeného cyklu Posezení s … První setkání se uskuteční už zítra 19. ledna 2023, tématem bude vyprávění o národních parcích v Zimbabwe. Cestovatel Marek Novotný prostřednictvím fotografií a krátkých videí představí tuto africkou zemi nejen proto, že je místem slavných Viktoriiných vodopádů. Je to také země divokých zvířat a nedotčené přírody.

Následující čtvrtek se Marek Holeček dotkne „horo-lezeckéduše. Povídat bude o tom, co žene horolezce vzhůru, kde jsou hranice jejich dovedností a představ. A jsou horolezci sólisté, nebo kámoši na laně? Nejen o tom se bude v zoo mluvit 26. ledna.

Náš nejznámější český geolog a klimatolog, filozof, esejista a spisovatel Václav Cílek seznámí veřejnost 2. února s nejnovějšími vědeckými poznatky. Kromě toho se představí i jako překladatel taoistických a zenových textů.

O novém projektu, který má za úkol zmapovat plazy a obojživelníky na území východní Jávy, přijde 9. února popovídat chovatel plazů Ondřej Trávníček. Jeho projekt Tanduk Satu odstartoval v listopadu 2019 a navazuje na mnohaletou tradici plzeňské zoo v chovu a výzkumu plazů.

Přednášky se konají vždy od 18 hodin na statku Lüftnerka. Sraz zájemců je v 17:45 hodin u horní pokladny u DinoParku. Vstupné činí 100 korun.

Více informací je na:
www.zooplzen.cz

Text: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 18. 1. 2023, Martin Pecuch

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky