Opereta Candide přivede na jeviště DJKT i Jiřího Korna

plzen.eu, 23.2.2023

Opereta Candide přivede na jeviště DJKT i Jiřího Korna

DJKT v Plzni chystá na konec sezony uvedení komické operety Candide od amerického uznávaného skladatele Leonarda Bernsteina. Roli v operetě, která vypráví o naivním mladíkovi Candidovi a jeho cestě světem, přijal také zpěvák Jiří Korn.

Vizuál představení (foto: J. Faukner)

Vizuál představení (foto: J. Faukner)

Režisérem inscenace bude Tomáš Ondřej Pilař, vizuální stránka je v rukou scénografa Petra Vítka a kostýmní návrhářky Evy Jiřikovské, choreografii vytvoří bývalý sólista plzeňského baletu Martin Šinták. Premiéra je naplánována na 10. června 2023 na Nové scéně DJKT. Dílo zazní s českým překladem, ale písně zůstanou v originálním znění, tedy v angličtině. Titulní roli ztvární v alternaci Michal Bragagnolo, člen známého pěveckého kvarteta 4 tenoři, a Richard Samek, jako baronova dcera Cunegonde vystoupí Doubravka Součková či Jana Sibera, roli filozofa Panglosse přijal Jiří Korn, který stejnou roli hrál i v nastudování Státní opery Praha v roce 2006.

Opereta Candide zůstávající neprávem ve stínu skladatelova nejslavnějšího muzikálu vůbec West Side Story vznikla podle Voltairovy stejnojmenné povídky. Děj vypráví o naivním mladíkovi Candidovi, jenž vyrůstá na zámku svého strýce. Poté, co se zamiluje do baronovy dcery, je ze zámku vyhnán, a tím začíná jeho dlouhá cesta napříč celou zeměkoulí.

Vstupenky mohou diváci zakoupit od 14. dubna 2023 v pokladně předprodeje Smetanovy sady 16, 301 00 Plzeň, on-line na webových stránkách djkt.eu nebo v síti Plzeňská vstupenka.

Editace textu: Barbora Hájková


Zveřejněno: 23. 2. 2023, Martin Pecuch

Sdílet


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky