Březen ve znamení tulipánů pro onkologicky nemocné. Přináší jaro, naději i změnu

02. 03. 2023

Již jedenáctý ročník tzv. Tulipánového měsíce na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých pořádá organizace Amelie. Za cíl si klade přinést společně s jarem i naději všem, kdo se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním. V březnu dobrovolníci vyzdobí tulipány oddělení nemocnic s pacienty nemocnými rakovinou a uskuteční se i několik tematických akcí, jako je například výstava v obchodním centru FORUM Liberec, která je k vidění po celý měsíc.

„Jsem velmi rád, že již jedenáctým rokem funguje akce Tulipánový měsíc, která přináší nejen naději nemocným a jejich blízkým, ale také osvětu a povědomí o onkologických onemocněních pro veřejnost. Je velmi důležité, abychom před nemocí nezavírali oči a netvářili se, že se nás netýká. Velmi si vážím práce všech lékařů, organizací a dobrovolníků, kteří se tomuto nelehkému tématu dlouhodobě a systematicky věnují,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Akce odstartovala v pondělí 27. února v obřadní síni liberecké radnice, kde mimo jiné zazpíval sbor Libé hlasy pod vedením Dany Houdkové.

V rámci Tulipánového měsíce mohou zájemci navštívit řadu akcí jako jsou přednášky a workshopy nebo výstavu v obchodním centru FORUM Liberec. Výstava obrázků nejen od dětí z mateřských a základních škol, ale i dospělých či seniorů, dává nemocným vědět, že nejsou sami. Zároveň připomíná veřejnosti, jak je jejich podpora důležitá. Akce probíhá ve spolupráci s obchodním centrem, které se do Tulipánového měsíce zapojí i 8. března na Mezinárodní den žen koupí pěti set benefičních tulipánů, které pak rozdá zákaznicím.

Organizace Amelie také navázala spolupráci s doručovací společností Florea.cz, která věnuje 30 % z každého prodaného tulipánu na bezplatné služby pro onkologicky nemocné a jejich blízké. Akci mohou dobrovolníci podpořit také zasláním DMS ve tvaru DMS AMELIE 90 na telefonní číslo 87 777.

Více informací najdete na webu www.tulipanovymesic.cz.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky