Udržitelné podlahy s vášní pro přírodu - Biophilie

Quick-Step, 14.3.2023

Termín biofilie, který bývá překládaný jako „láska k životu”, je skutečným srdcem holistického přístupu k designu. Jeho cílem je opětovné napojení na přírodu a zakomponování naturálních prvků do našich domácností. Belgický výrobce podlah Quick-Step se přírodou inspiroval odjakživa a v tomto ohledu byl vždy o krok napřed. Jak jinak se tedy vydat na cestu biofilie, než to vzít skutečně od podlahy?

Zenový design

S blížícím se jarem je víc a víc lákavé dobít si baterky procházkou venku. Doma si pak chceme příjemné naladění udržet co nejdéle. Prostorové aspekty, jako jsou denní světlo, zeleň nebo proudění vzduchu, získávají v procesu řešení interiéru na čím dál větší důležitosti. Dalším způsobem, jak podpořit biofilické ladění svého domova, je použití přírodních prvků ve formě dekorací, designových předmětů nebo třeba i vzoru na tapetě. Samozřejmostí jsou pak živé květiny a pokojové rostliny. Pozitivní dopady biofilického designu na sebe nenechají dlouho čekat: jsou jimi méně stresu, zvýšená produktivita a podobné pocity, jaké zažíváme venku v přírodě.

Zdroj: Quick-step

Příroda jako zdroj inspirace

Nastartovat renovaci domova výměnou podlahy je skvělý způsob, jak skutečně pozvat biofilii k sobě domů a užít si její benefity. Tým designérů Quick-Stepu hledal inspiraci v přírodě vždy, včetně jejích nedokonalostí. Díky tomu si můžeme užít naturální elementy i v interiéru, ať už se jedná o masivní dub, autentický přírodní kámen (podlaha Quick-Step Alpha Vinyl, dekor Břidlice černá) nebo mušle a oblázky (podlaha Quick-Step Illume, dekor Beton oblázkový). Rozhodnutí je na vás: sáhnete po výrazných přírodních texturách laminátu nebo vás zaujal více vinyl se svými zenovými dekory? S podlahami Quick-Step máte zaručený pocit naprostého komfortu, který vás na pohled i na dotek pozvedne na duchu. Váš domov se s nimi stane oázou, ve které zažijete sílu energie biofilického designu.

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na: www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry