Na Velký pátek roztančí Horní náměstí skupina Fleret - Velikonoční jarmark

olomouc.eu

Velikonoční jarmark: Na Velký pátek roztančí Horní náměstí skupina Fleret

31. března 2023 (pá)

Pomlázky, kraslice, koncerty i dobré jídlo. Centrum Olomouce oživí Velikonoční jarmark. V době od pátku 31. března do Velikonočního pondělí 10. dubna se mohou návštěvníci těšit na hudební program, regionální prodejce, farmářské výrobky a oblíbený olomoucký gril. Na náměstí najdou také řemeslné stánky s ručně malovanými kraslicemi, keramikou, proutěným či dřevěným zbožím.

K Velikonocům patří i tradiční česká výzdoba. „Horní náměstí tak bude velikonočně nastrojené, centrální plocha mezi stánky bude mít velikonoční výzdobu v podobě pomlázek a velikonočního věnce, okolo pódia budou zase moderní provedení malovaných nadrozměrných kraslic,“ popisuje Monika Řehulková, mluvčí pořadatele, kterým je Kulturní Olomouc o.p.s. Součástí Velikonočního jarmarku, který se rozprostře do celkem jedenácti dní, bude i zajímavý hudební program.

„Chceme podpořit kulturní dění ve městě, a to nejen v době volných velikonočních dní. Program na Horním náměstí proto začne už o prvním dubnovém víkendu, kdy proběhnou dva živé koncerty. Věřím, že jsme spolu s pořadatelem, osvědčeným už z předcházejících let, připravili nabídku, která lidem příjemně zpestří oslavy příchodu jara,“ řekl náměstek primátora Viktor Tichák.

„Na Velký pátek vystoupí od 17. hodiny skupina Fleret, což je asi největší tahák letošního programu. Ale ani ostatní vystoupení nelze opomenout. Návštěvníci se můžou těšit na olomouckou skupinu Tak co? či divadelní vystoupení chůdařů eMillion,“ doplňuje Monika Řehulková. Pro děti pořadatel připravil ve spolupráci s neziskovou organizací YMCA dětské dílničky, které budou na objednání fungovat dopoledne pro školy a odpoledne si v dílničkách budou moci děti vyrobit jarní brože, uplést pomlázku nebo namalovat vlastní kraslici.

Velikonoční jarmark se koná od 31. března do Velikonočního pondělí 10. dubna na prostranství Horního náměstí před vchodem do budovy radnice.

Kulturní program:

1.4.
17:00 Tak co? - koncert

2.4.
od 13:00 Cimbálová muzika z Valašska

7.4. Velký pátek
17:00 FLERET – koncert

8.4. Bílá sobota
od 13:00 Cimbálová muzika Cyril

9.4. Velikonoční neděle
14:00 Strýček Líček – hudební vystoupení pro děti
16:00 eMillion – divadelní vystoupení na chůdách

Prodejní doba stánků:

PO-NE min. 10:00-19:00, max do 22:00
Velikonoční pondělí do 13:00

Dětská dílnička:

PO-PÁ 14:00 – 19:00, mimo provozní dobu na objednávku škol
SO-NE 10:00 – 19:00

| Poslední úprava: 31. března 2023 (pá)



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky