Malý byt, velké možnosti pojetí prostoru

Garsonka, malé studio, či jedno až dvoupokojový apartmán nemusí být jen ekonomickou volbou. Mohou být také elegantním řešením, ve kterém se snoubí výhody levnějšího nájmu, pořízení jednotky i jejího provozu s komfortem. Stačí se na interiér podívat trochu jinak, z kreativního úhlu pohledu. Odborníci belgického Quick-Stepu prozradili své neotřelé tipy, jak získat z malého prostoru co nejvíce.

Způsobů, jak zvětšit malý byt, je hned několik. A nemusíte nutně kvůli všem bourat zeď k sousedovi. Optika umí kouzla a níže přinášíme triky, pomocí kterých se váš byt nadechne a vy v něm s ním.

Pozvěte světlo k sobě domů

Známým trikem, který skvěle funguje, je umístění zrcadla naproti oknu. Světlo zvenku odrazí a v kombinaci s monsterou nebo jinou trendy pokojovkou se stane oblíbeným prvkem ve vaší domácnosti. Světlo a světlé barvy každý kout rozjasní. Od malých detailů, jako jsou různé dekorace či nábytek, po dominantnější prvky. 

Největší plochu v domácnosti zabírají zdi a podlaha, proto pokud chcete skutečně výrazně podpořit světlý dojem interiéru, sáhněte po světlých odstínech barev či tapet a po světlých podlahách.

Hrátky barev, hrátky s (po)city

Světlé barvy prostor opticky zvětšují, ale kýženého dojmu většího prostoru můžeme docílit také jejich vhodným nakombinováním.

„Dojem prostornější místnosti podpoří i aktuální trend spočívající v monochromatičnosti, tedy použití jedné barvy, například na podlaze, zdi a nábytku. Quick-Step má ve své nabídce kolekci vinylových dlaždic Illume, která je pro monochromatické pojetí interiéru jako stvořená. Nabízí dvě povrchové úpravy betonu a čtyři vzory koberců ve světlých pastelových odstínech,” uvádí Joyce Van Waeleghem, šéfdesignérka společnosti Quick-Step.

Nekonečná podlaha, nekonečně možností dekorů

Podlahy jsou samostatnou kapitolou. Tím, jak velkou plochu zabírají, jejich volbou dojem z interiéru výrazně ovlivníme. Nejen barevný tón podlahy totiž hraje roli. Také dekor a jeho orientace mají na podobu místnosti vliv. Podlahy položené rovnoběžně s delší stranou pokoje místnost protáhnou, naopak při instalaci na šířku interiér rozšíří. Do malých místností se také obecně doporučují drobnější vzory či užší prkna. 

 Dřevěný dekor a koupelna nebo kuchyně už nejsou oxymoron

Dalším účinným způsobem, jak „zvětšit“ svůj byt, je umístění stejné podlahy do celého interiéru a vytvoření dojmu jedné velké podlahy. Pokud jste fanoušky dřevěného dekoru, dobrá zpráva je, že díky pokročilým technologiím si můžete podlahu s dekorem dřeva dopřát v celém interiéru, koupelny a kuchyně nevyjímaje. Vinylová podlaha Alpha Vinyl od Quick-Stepu se speciálním vodotěsným zámkovým systémem a vodooodpudivou technologií nabízí řešení, které je ideální pro všechny prostory vystavené vlhkosti. Navíc dokonale reprodukuje přirozenou texturu dřeva, je hřejivá a příjemná na dotek, a můžeme díky ní mít doma pocitově o kousek víc přírody. 

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na: www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry