Přístup správcovských firem

David Gottwald, 18.11.1999

Reality on-line

V průběhu prvního zářijové týdne měli návštěvníci serveru Reality-On-Line možnost zodpovědět anketní otázku týkající se správy nemovitostí: Na otázku, zda profesionální správcovské firmy pečují o svěřené nemovitosti lépe než jejich obyvatelé, odpověděli respondenti následovně.
Výsledky ankety rozhodně zaujmou. Kdybychom byli ve škole, mohli bychom říci, že pouze čtyři účastníci ankety oznámkovali činnost správcovských realitních firem výbornou. Naopak převažovalo spíše negativní hodnocení a nechyběli ani „propadlíci“.

Proč je výsledek ankety tak neúprosný vůči správcovským firmám a co by pomohlo zlepšit jejich činnost jsme se zeptali Ing. Jana Pokorného z pražské realitní kanceláře Pokorný.

"Podle mého názoru kvalita služeb poskytovaných správcovskými firmami pečujícími o soukromý či obecní majetek souvisí především se stavem bytového fondu a se současnou výší nájemného.
Majitel objektu, ať už je jím soukromník, město či obec poskytuje správcovské firmě velmi malou finanční částku, která ve většině případů stačí pouze na drobnější opravy. Aby se tedy správcovské firmy „uživily“, spravují mnoho objektů, což s sebou samozřejmě ve většině případů nese sníženou kvalitu služeb. Jsem přesvědčen, že dvou až třínásobné zvýšení nájemného s sebou přinese zvýšení odměny poskytované správcovským firmám, o tuto činnost pak projeví zájem vyšší počet firem a vznikne tak tolik potřebná konkurence. Se zvýšením nájemného se časem vyredukuje i obytná plocha, která je v současné době velmi špatně využívána."




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality