Spojení lokálnosti, tradice a kvality. KLIMCHI ve spolupráci s Johann Malle vytvořili v pražském DOCKu oázu českého designu

Redakce, 9.8.2023
oáza českého designu

Přepychový zážitek z poctivého českého řemesla. Jedinečné spojení designového skla KLIMCHI a luxusní značky Johann Malle je oslavou každodenních rituálů a společně strávených chvil s našimi nejbližšími. Oázu českého designu značky společně vytvořili v pražském DOCKu, v showroomu Johann Malle, kde si ji můžete volně prohlédnout. Synergii této spolupráce zachytila v sérii fotografií Anna Pleslová.

V rámci kolaborací se vždy soustředíme na značky se stejnou filozofií a hodnotami. Máme tak za sebou úspěšné fotoprojekty a eventy s cukrářem Romanem Janečkem, floristickým studiem Provoní nebo například TONem. Cestu ke spolupráci s Johann Malle jsme si našli přes Designblok, kde jsem obdivoval novou postel Libru. Při společné schůzce s Karolínou Smítal z Johann Malle jsme se ihned naladili na stejnou notu. Potěšilo mě, že si můžeme předat vzájemné zkušenosti a podpořit se. Sílu takových projektů vidím zejména ve společné diskusi a touze tvořit něco krásného společně, a navíc s přidanou hodnotou. Například takovou, že zákazníky vyhledávající kvalitu upozorníme na další české lokální značky, které uvažují stejně jako my. Šíříme tak povědomí o kvalitě a zároveň zachováváme tradici. Tak šup do „kvalitního peří“ s českou skleničkou v ruce,” vysvětluje původ spolupráce designér František Jungvirt.

 

Značku KLIMCHI založil Lukáš Klimčák v roce 2019 v rodinné sklárně v Křišťálovém údolí, v regionu proslulém ruční výrobou skla. Moderní vedení Lukáše Klimčáka a výtvarné vize kreativního ředitele Františka Jungvirta staví na tradici klasického českého sklářského řemesla, které propojuje s moderními technologiemi a tvaroslovím. Zároveň se snaží posouvat technické a vizuální hranice sklářského oboru. Dnes má značka zvučné jméno zejména ve Velké Británii, ale i západní Evropě, v USA či Kanadě.

„Spojuje nás nejen každodennost,” popisuje důvody spolupráce Karolína Smítal z Johann Malle. „KLIMCHI i Johann Malle vyzdvihují předměty denní potřeby na úplně jinou úroveň. Nejen řemeslným zpracováním, ale i poselstvím, které s sebou naše výrobky nesou. Díky spolupráci a doslova nakažlivému nadšení lidí z KLIMCHI jsem si připomněla, že kráčíme správným směrem.”

Tradice značky Johann Malle sahá až k počátkům minulého století, kdy rodina sedláře Jana Máhrly začala v Podkrkonoší s výrobou pevných a kvalitních matrací pod značkou Johann Malle. Jejich výrobky si díky preciznímu a kvalitnímu zpracování brzy získaly věhlasné postavení a malá firma se změnila v luxusní společnost, která si i po sto letech nadále zachovává tradiční řemeslné postupy, dědící se z generace na generaci, zaručující nejvyšší kvalitu každého výrobku. Vedle důrazu na lokálnost a tradici značka dbá i na podporu českého designu, a tak v roce 2022 na trh přichází nová postel Libra, kterou navrhl designér Jan Plecháč.

Výsledek propojení značek v jejich nejnovější spolupráci je k vidění v privátním bytovém showroomu Johann Malle v Libeňském DOCKu, kde je možné na vlastní kůži vyzkoušet nejen komfort luxusních postelí na míru z dílny Johann Malle, ale také stolování s prémiovým sklem od KLIMCHI. Synergii ručně vyráběných uměleckých děl zachytila v sérii fotografií Anna Pleslová. Umělecká zátiší květinami doplnilo pražské floristické studio Provoní.

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky