DZ Dražice zahajuje spolupráci s italskou společností Argoclima. Na český trh uvede tepelná čerpadla Argo iM

DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE, zahajuje spolupráci s renomovanou italskou společností Argoclima. Na 34. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH představí cenově výhodná, ekologická tepelná čerpadla Argo iM, která jsou plně kompatibilní s dražickou vnitřní jednotkou – hydromodulem HM09A. Podpisem smlouvy s novým partnerem firma odpovídá na boom poptávky po obnovitelných zdrojích energie, který v minulých letech vyvolaly rostoucí ceny komodit, přísnější legislativní požadavky na stavbu nových rodinných a bytových domů a štědré dotační programy Nová zelená úsporám a kotlíkové dotace (aktuální situaci na trhu nejlépe ilustruje analýza Ministerstva průmyslu a obchodu ČR [1] , podle níž se za 1. pololetí letošního roku prodalo zhruba 40 000 kusů tepelných čerpadel: tedy o 60 % víc než za stejné období minulého roku). Obě firmy – DZ Dražice a Argoclima – mají mnoho společného, což s sebou přináší velký potenciál pro budoucí rozvoj jejich spolupráce. Vedle více než 70leté historie vývoje a výroby či celkového obratu přes 2,5 mld. (resp. 100 mil. EUR v případě společnosti Argoclima) je pojí rovněž členství ve skupině NIBE.

„Firemní strategií DZ Dražice je poskytovat zákazníkům komplexní ekosystém moderního udržitelného bydlení. Do svého produktového portfolia, složeného z dražických ohřívačů vody a akumulačních nádrží či švédských tepelných čerpadel NIBE, jsme proto vloni zařadili komponenty pro střešní fotovoltaické elektrárny. Letos jsme se rozhodli rozšířit nabídku tepelných čerpadel o italskou značku Argo, která je zpřístupní ještě širšímu okruhu domácností. Zahájení spolupráce s italskou společností Argoclima, významným mezinárodním výrobcem v oboru vytápění, chlazení a větrání, považujeme za důležitý strategický krok, který s sebou nese velký potenciál dalšího rozvoje. To je dobrá zpráva pro naše zákazníky, protože jim budeme schopni nabídnout ještě bohatší výběr produktů než dosud. Více informací k novým produktům představíme již brzy na známém stavebním veletrhu FOR ARCH,“ komentuje Karel Pacourek, generální ředitel DZ Dražice.

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice , člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody v České republice, známým po celé Evropě. Své výrobky s jedinečným systémem topných keramických těles vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. V roce 2023 zahájila spolupráci s italskou společností Argoclima a prodej jejích tepelných čerpadel Argo iM.

Základní činností společnosti DZ Dražice je výroba a prodej ohřívačů vody  a akumulačních nádrží. Jedná se o modely v provedení svislém, vodorovném, stacionárním, elektrickém a kombinocaném  o objemech od 5 l do 1000 l. Dále nabízí nepřímotopné  stacionární zásobníky vody o objemech od 100 l, ohřívače vody, které lze napojit na elektřinu ze sítě i na fotovoltaické panely, a klimatizace AIR a AIR Plus. Neméně důležitým předmětem její činnosti je výroba zásobníků vody s nepřímým ohřevem pro výrobce plynových kotlů. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní měniče a akumulátory). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

O společnosti Argoclima:

Renomovaná italská společnost Argoclima byla založena v Itálii v roce 1929. Dnes se s ročním obratem přesahujícím 100 milionů EUR řadí k nejvýznamnější světovým producentům v oboru vytápění a klimatizace. Dlouholetá tradice vývoje a výroby, použití prvotřídních komponent společně s výparníkem vyrobeným ve vlastním výrobním závodě jsou zárukou kvalitního zpracování a dlouhodobé životnosti.



[1] https://www.mpo.cz/cz/energetika/statistika/obnovitelne-zdroje-energie/tepelna-cerpadla-_-prodeje-2010_2023--275595/



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy