Klimatický modul jako trvale úsporné řešení

Optimální klima v interiéru zajistí centrální systém řízeného větrání s rekuperací tepla s nadstavbou v podobě klimatického modulu, který díky schopnosti dodatečně upravovat přívodní vzduch umožňuje uživatelům kontrolu nad jeho teplotou i vlhkostí.


 Systém řízeného větrání s klimatickým modulem výrazně přispívá k úsporám za energie. Navíc napomáhá docílit lepší třídy PENB.

Investice do klimatické jednotky Zehnder ComfoClime je přitom dlouhodobým a úsporným řešením, které napomáhá docílit lepší třídy energetické náročnosti budovy (PENB). Tento systém lze totiž přirovnat k energeticky úspornému tepelnému čerpadlu s invertorovou technologií, která pro zajištění optimálního klima využívá pouze skutečně nezbytné množství energie. Nezávisle na provozní stav integrovaného tepelného čerpadla zajišťuje klimatická jednotka stále vyrovnané větrání za všech vnějších podmínek. Díky patentovanému řešení Zehnder by-passu je zabráněno ochlazení přiváděného vzduchu obrácením chladicího okruhu.

Klimatický modul využívá princip optimalizace energie, čímž minimalizuje spotřebu a zajišťuje stabilní výkon. Díky inteligentnímu řízení navíc dokáže efektivně regulovat vlhkost vzduchu, což ovlivňuje vnímání teploty a zajišťuje tepelný komfort. Použitím kvalitních materiálů a patentovaných technologií je zaručena dlouhá životnost celého systému.

Zehnder ComfoClime 24 je nadstavbou menších větracích jednotek Zehnder ComfoAir Q350 a ComfoAir Q450 určených pro rodinné domy.

 

Řada modulů Zehnder ComfoClime zahrnuje ComfoClime 36, určený pro větrací jednotky ComfoAir Q600 s větracím výkonem 600 m3/h, a nově také modul ComfoClime 24. Ten je kompatibilní s menšími větracími jednotkami ComfoAir Q350 a ComfoAir Q450 pro rodinné domy. Elektrické připojení a technické parametry obou jednotek jsou totožné. Kromě výkonu spočívá rozdíl mezi moduly v detailech mechanického připojení na rozvody vzduchového potrubí. 

www.zehnder.cz  

 

Bc. Pavel Vořech, DiS.

produktový manažer pro komfortní větrání Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast řízeného větrání české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem systémů komfortního větrání s rekuperací tepla a jedničkou na českém trhu. Vystudoval VOŠ elektrotechnickou, obor Mechatronické systémy, a obor Aplikovaná technika na VŠPJ. Po praxi u firmy Optokon Jihlava se s rodinou přestěhoval do rodného Tábora a začal pracovat pro značku Zehnder – nejprve jako Technický poradce pro systémy komfortního větrání, později jako produktový specialista a produktový manažer. Svou hravou povahu realizuje při hrách s dětmi nebo na PlayStation, miluje hluboké i kontroverzní debaty o technologiích, politice, vesmíru, mimozemšťanech i filozofii, ale také dobré, klidně i velmi exotické, jídlo.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení