DOPO četba: Přelomový verdikt: sousedé porazili podnikatele, který koupil byt na Airbnb


Magistrát hlavního města potvrdil rozhodnutí místního stavebního úřadu a zakázal pronajímat byt v Jungmannově ulici přes platformu Airbnb. Rozhodnutí je pravomocné a podnikatel navíc musí zaplatit pokutu. Případ je specifický tím, že se jedná o podnikatele, který si byt pořídil přímo za účelem krátkodobých pronájmů.

Podle spolku Snesitelné bydlení v centru Prahy jde o přelomové rozhodnutí. „Vlastník dlouhodobě zapíral, a přesto mu na to úřady neskočily. Prokázaly, že je uvádí v omyl, když jim předkládal nějaké nájemní smlouvy. Je to poprvé, kdy úřady oficiálně vzaly v potaz recenze na internetové platformě jako podpůrný důkaz,“ říká pro Seznam Zprávy předseda spolku Petr Městecký.

Podrobnosti naleznete v článku na serveru Seznam Zprávy a to konkrétně ZDE


Vladimír Urbánek

V „oboru" posledních více jak 20 let. Po několikaleté zkušenosti přímo z obchodování s cennými papíry se Vladimír Urbánek posledních více jak 15 let věnuje zpravodajství z domácích a zahraničních kapitálových trhů.

Za důležité považuje především zkušenosti či spíše možnost srovnání s dobou ještě před poslední velkou krizí v letech 2008-9.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality