InvestBay vydá s MasterCard první kartu krytou investicemi do nemovitostí

InvestBay, jediná česká firma, která nabízí investice do realit prostřednictvím tokenů, vydá spolu se společností MasterCard karty s investičním účtem. Půjde o první karty na světě, které budou kryty investicí do nemovitosti.

Provozovatel jednoho z celosvětově největších karetních systémů MasterCard se stal partnerem InvestBay a bude se podílet na integraci karet na trh.

InvestBay zároveň získala nového investora. Stal se jím majitel a ředitel Albacon Holding Jaroslav Barták. Tento dodavatel bankovní technologií investoval částku deset milionů korun formou konvertibilní půjčky.

Společnost rozjela letos na jaře možnost investovat do podílů v nemovitostech v České republice a později i v zahraničí. Dosud eviduje nižší stovky investorů s průměrnou výší investice 600 eur.

V Česku první firma svého druhu

InvestBay je zatím jediná firma v Česku, která investice do realitních tokenů nabízí. V Evropě a USA již existují desítky firem, které na podobném modelu fungují.

Investor si jednoduše vybere, do jaké nemovitosti chce s InvestBay investovat, zaplatí bankovním převodem a podíly jsou jeho. S tokeny pak v budoucnu může na sekundárním trhu obchodovat, což znamená zachování vysoké likvidity investice.

Každá investice je zajištěna pomocí zápisu v katastru a advokátní kanceláře v roli zástavního agenta. Investoři mají s nemovitostí spojena hlasovací práva a mohou se podílet na rozhodování o hlavním otázkách jejího fungování.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy