Farmářské trhy: Místo pro kvalitní zboží a budování komunity

Redakce, 17.10.2023

Trhy na Smíchově jsou oblíbeným místem pro obyvatele městské části Praha 5. Cílem trhů je zvýšit kvalitu života obyvatel tím, že se pokouší vytvořit pulzující centrum, kde lidé budou moci pravidelně nakupovat čerstvé organické potraviny od českých farmářů a kvalitní rukodělné výrobky.

„Avšak nejedná se jen o nákupní místo. Koncepce trhů vychází z vizí, že mohou sloužit i jako centrum pro posílení komunity a setkávání obyvatel v hektickém prostředí hlavního města,“ popisuje David Nachtigal, který je správcem trhu. Proto, kromě vynikajícího servisu a profesionální organizace, trhy nabízí také vysokou dekorativní úroveň, bezpečnost, čistotu a pořádek. Součástí této snahy je i uspořádání prodejců na trzích tak, aby bylo pro zákazníky co nejatraktivnější a motivovalo je k průzkumu celého trhu.

Nakupujte srdcem

V rámci Smíchovských trhů ale naleznete mnohem více než jen čerstvé ovoce a zeleninu. K partnerům organizace patří například i Nadace NFG, která se zaměřuje především na pomoc těžce hendikepovaným a postiženým dětem. Organizace se snaží zvýšit povědomí o obtížích, kterým tyto děti čelí, a finančně je podporuje prostřednictvím prodeje rukodělných výrobků. Prodej výrobků vyrobených přáteli nadace na trzích přispívá nejen k finanční podpoře rodin, ale také šíří povědomí o jejich problémech.

Příležitost k zakoupení podobných rukodělných produktů měli návštěvníci trhů například v pátek, 22. září a další možnost budou mít návštěvníci 9.12. na vánočních trzích na Andělu. Tato aktivita má význam pro celou komunitu a reflektuje hodnoty, které jsou podporovány městskou částí Praha 5 a organizátory trhů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky