Chcete čistý vzduch? Vsaďte na hladké trubky

Řízené větrání má velký význam nejen z pohledu energetických úspor, ale také pro naše zdraví. Zabezpečuje totiž nepřetržitou výměnu a přívod čerstvého venkovního vzduchu do interiéru. Čistý zdravý vzduch v interiéru ovlivňuje nejen kvalita větrací jednotky, ale i samotných rozvodů vzduchu.

stále čerstvý vzduch bez nečistot zajišťuje řízené větrání Zehnder s rekuperací tepla


Aby byl přiváděný vzduch stále čistý, je dobré zvolit hygienické potrubí. Díky několika patentům a výrobě z nezávadné umělé hmoty jsou rozvody vzduchu Zehnder ComfoTube vysoce hygienické a pro svoji ohebnost opravdu velmi snadno instalovatelné. Hygieničnost spočívá především ve velmi hladkém antibakteriálním a antistatickém vnitřním povrchu Clinside, na kterém se prakticky neusazuje prach a tím pádem ani žádné nečistoty. Zdravotní nezávadnost potrubí ComfoTube je certifikována hygienickým ústavem.

 


kulaté potrubí s hladkým vnitřním povrchem nabízí Zehnder v průměrech 75 a 90 mm


Potrubí je navíc instalováno hvězdicovitě, což znamená, že vychází z jednoho centrálního bodu a do dalších místností jsou instalována samostatná vedení, což umožňuje po čase i případnou údržbu, která je rychlá a snadná. Stačí k tomu pouze speciální sada, pomocí které v rozdělovači danou větev vyčistíte kartáčem a v místnosti, kam potrubí vede, jednoduše vysavačem s krytem odsajete uvolněné nečistoty. Kromě čistého potrubí si budete moct užívat i prakticky bezprašnou domácnost.

hladký vnitřní povrch potrubí Zehnder v kombinaci s hvězdicovitým uspořádáním přispívá k čistému domácímu klimatu

Ing. Roman Šubrt

obchodně-technický zástupce pro komfortní větrání Zehnder

Je obchodně-technickým zástupcem pro oblast řízeného větrání české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem systémů komfortního větrání s rekuperací tepla a jedničkou na českém trhu. Po absolutoriu stavební fakulty ČVUT Praha pracoval jako projektant a podílel se na realizaci projektů v oblasti TZB. Má za sebou stovky úspěšných realizací systémů řízeného větrání v rodinných domech. Je lektorem Zehnder Academy a nadšeným sportovcem. Hraje baseball, aktivně se věnuje lyžování a cyklistice. Jeho dalším celoživotním zájem je historie.

 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení