Rozvody vzduchu bez tepelných ztrát a kondenzace vlhkosti

Pro zajištění trvale čerstvého zdravého klima v interiéru je důležité zvolit nejen kvalitní větrací jednotku, ale i hygienické rozvody vzduchu. Ty je potřeba na rozdíl od větrací jednotky zabudovat již do stavby, protože po jejich instalaci je přístup velmi omezený. Je tedy nutné věnovat dostatečnou pozornost už jejich samotnému výběru.

Oválné potrubí ComfoTube Flat 51 je vhodné zejména pro prostorově omezené instalace.

Rozvody vzduchu Zehnder se vyznačují až polovičními tlakovými ztrátami v porovnání s běžným potrubím. Větrací systém tak může pracovat podstatně úsporněji a tišeji, než by uživatel očekával. Nabízíme jak kruhové potrubí Zehnder ComfoTube s vnějším průměrem 90 či 75 mm, které se hodí zejména pro realizace bez významného prostorového omezení, tak ploché potrubí ComfoTube Flat 51 o výšce 51 mm vhodné pro použití v nízkých stropních podhledech nebo ve vrstvě izolace v podlaze.

 

Všechny varianty trubek lze jednoduše kombinovat díky spojovacím prvkům Zehnder ComfoFit Therm.

Pro ještě efektivnější přenos tepelné či chladicí energie bez zbytečných ztrát Zehnder nově nabízí kompletní systém tepelně izolovaných rozvodů vzduchu ComfoTube Therm. Tepelnou izolaci zajišťuje rozvodům izolační materiál o tloušťce 9 mm, kterým je potrubí opatřeno po celém obvodu. Díky tomu je zcela eliminován vznik kondenzátu. Pružnost trubek důležitá pro samotnou instalaci je samozřejmě zachována. Celý systém se dále skládá ze spojovacích prvků ComfoFit Therm – kolen, přechodů, redukčních částí a podobně. Ty nejenže umožňují velmi jednoduše, flexibilně, rychle a bez použití zbytečného nářadí potrubí spojovat do celku, ale navíc účinně zamezují vzniku tepelných mostů.

Nové izolované větrací trubky, rozdělovače a další prvky systému zajišťují přenos teplého a studeného vzduchu s minimálními tepelnými ztrátami a bez kondenzace.

Bc. Pavel Vořech, DiS.

produktový manažer pro komfortní větrání Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast řízeného větrání české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem systémů komfortního větrání s rekuperací tepla a jedničkou na českém trhu. Vystudoval VOŠ elektrotechnickou, obor Mechatronické systémy, a obor Aplikovaná technika na VŠPJ. Po praxi u firmy Optokon Jihlava se s rodinou přestěhoval do rodného Tábora a začal pracovat pro značku Zehnder – nejprve jako Technický poradce pro systémy komfortního větrání, později jako produktový specialista a produktový manažer. Svou hravou povahu realizuje při hrách s dětmi nebo na PlayStation, miluje hluboké i kontroverzní debaty o technologiích, politice, vesmíru, mimozemšťanech i filozofii, ale také dobré, klidně i velmi exotické, jídlo.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení