Zdarma do sauny. Klienti zdravotních pojišťoven mohou na saunování ušetřit tisíce korun

Redakce, 30.10.2023
Sauna

Pozitivní vliv saunování na lidský organismus je potvrzen mnoha odbornými studiemi, proto řada zdravotních pojišťoven zahrnuje návštěvy sauny do svých preventivních programů. Klienti vybraných pojišťoven tak mohou na saunování ročně ušetřit až tisíce korun.

„Pravidelné návštěvy sauny mají z hlediska prevence obrovský význam. Saunia proto velice vítá iniciativu zdravotních pojišťoven, díky které je saunování pro veřejnost ještě dostupnější, říká Bohumil Píše, ředitel společnosti Saunia.

Řada zdravotních pojišťoven poskytuje svým klientům roční příspěvek z fondu prevence na regeneraci a otužování v sauně. Podmínky čerpání i výši příspěvku má však každá pojišťovna nastavené jinak. Síť saunových světů Saunia připravila přehled programů, ze kterých lze návštěvy sauny financovat.

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) – O příspěvek 1000 Kč za rok mohou zažádat všichni dospělí ve věku 18–65 let, kteří v posledních dvou letech absolvovali některé z preventivních screeningových vyšetření. Aktivní dárci krve po předložení potvrzení alespoň jednoho odběru mohou čerpat 2000 , neaktivní pak 500 . Společnou podmínkou je pak nutnost předložit pojišťovně žádost do 15. 12. 2023 a nemít dluh na pojistném.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP)Příspěvek až do výše 6000 za rok mohou čerpat dárci krve a kostní dřeně. Pro získání příspěvku je třeba doložit doklady v celkové hodnotě minimálně 1 500 , ne starší než 3 měsíce. O příspěvek mohou klienti žádat až do konce roku 2023.

Vojenská zdravotní pojišťovna (VOZP) – Dospělí mají nárok na roční příspěvek 500 na regeneraci v sauně, děti do 18 let na 1000 Kč. Žádost je třeba podat do 31. 12. 2023 a přiložené doklady o úhradě nesmí být starší než 3 měsíce.

RBP – zdravotní pojišťovnaPříspěvek až do výše 700 ročně mohou čerpat všechny věkové kategorie a skupiny pojištěnců. Pro děti je možné čerpání příspěvku od věku 3 let. Pojišťovna přispívá na saunování v období leden–duben a září–prosinec. Žádost je třeba podat do 18. prosince 2023 a doložené doklady nesmí být starší než 3 měsíce.

Detailní informace o podmínkách čerpání jsou k dispozici na internetových stránkách příslušných pojišťoven.

Vedle příspěvku na saunování mohou klienti zdravotních pojišťoven využít také příspěvek na kondiční plavání v Saunia Thermal Resort v Karlových Varech.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky