Podzimní vinařské akce ve středních Čechách, které vám zlepší náladu - přinášíme tipy kam vyrazit za vínem

Redakce, 4.11.2023
Ochutnavka vína

Někdo podzim miluje pro jeho barevnou krajinu a dlouhé poklidné večery, jiného zas brzká tma a zima může spíše znepokojovat. Pojďme si zkusit podzim užít už jenom proto, že nabízí řadu zajímavých vinařských akcí. Nejen na Moravě, ale i ve středních Čechách, které mají v pěstování vinné révy staletou tradici. Nejznámější středočeská města vínu zaslíbená jsou Mělník a Kutná Hora. Nenechte se ovšem mýlit, kvalitní víno umí vyrobit také u Slaného i na Karlštejně.

11. 11. (11:00-19:00) - Otevírání svatomartinských vín a svatomartinské hody v klášteře sv. Voršily - Vinné sklepy Kutná Hora

Na Martina by bylo téměř hříšné neochutnat svatomartinské víno. Jednou z tradičních akcí svého druhu jsou také Svatomartinské hody v Kutné Hoře konající se v jedinečném prostředí kláštera sv. Voršily. Kromě svatomartinského budou připravena i mladá vína, lokální pochutiny a husí speciality. Užít si můžete i živou hudbu anebo přednášky.

 

11. listopadu (od 11:11) - Slavnost Svatomartinských vín v Karlštejně

Svatomartinskou husičku i další dobroty můžete ochutnat na této speciální akci. V hlavní roli bude samozřejmě Svatomartinské víno. Atmosféru dotvoří krásné zvuky cimbálu. K poslechu a tanci bude hrát cimbálová muzika Žandár. První láhev se otvírá v 11.11 hod. Navštivte sál restaurace U Janů.

 

2. prosince (10:00-18:00) – Ochutnávka lahvových vín – Vinařství Kvíc u Slaného

První prosincovou sobotu můžete prožít ve vinařství. Jestliže se pro výlet rozhodnete na poslední chvíli, je to v pořádku. Degustace lahvových vín Vinařství Kvíc totiž není řízená, proto není třeba dělat si rezervaci. Za vzorky se bude platit formou žetonů. K vínům bude také připraveno drobné občerstvení.

2. prosince - Vinařská akce v Mělníku:

U příležitosti začátku adventu a rozsvěcení vánočního stromu v Mělníku se na náměstí Míru koná přehlídka nových vín mělnických vinařů ročníku 2023.

Adventní neděle a Silvestr s rodinným Vinařstvím Klučov

Zhruba 40 km od Kutné Hory směrem k Praze, kousek od Českého Brodu, se nachází rodinné Vinařství Klučov. Kromě krásného sklepa nedávno otevřeli vinotéku v Kolíně – (ne)Vinný bar Kolín. Během Adventu mají připraveno několik akcí – každou adventní neděli, první v Kolíně na náměstí, druhou, třetí a čtvrtou přímo u nich, v Klučově ve sklípku a před ním, můžete degustovat jejich víno. A poslední den v roce si s nimi můžete zažít Silvestrovské ladění – 31. 12. od 14:00-20:00.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky