Přemýšlíte, jak letos oslavíte silvestr? Přinášíme tipy jak uspořádat nezapomenutelnou oslavu

Redakce, 23.11.2023
Silvestr oslava

Konec roku si žádá náležité oslavy. Ať už mají mít poklidnější ráz, nebo je naopak třeba se pořádně odvázat… Jak na to?

Určitě se vyplatí předem pečlivě promyslet, jak velkou akci chceme uspořádat a jak ji hodláme pojmout. Od toho se bude odvíjet její pojetí, výzdoba i příprava prostoru.

Co nesmí chybět?

V první řadě je to dobré jídlo a pití. Ať už se rozhodneme pro klasiku v podobě bublinek, nebo míchané drinky, budeme je samozřejmě servírovat v těch správných sklenkách. Jedině tak bude zážitek dokonalý! Recepty na teplé i studené nápoje, ale také nápadité občerstvení nebo mlsání jsou k dispozici na blogu  Möbelix.

K silvestru patří také náležitá výzdoba! Ať už nás čeká tradiční posezení u stolu, nebo dáme přednost švédským stolům či baru, určitě bychom měli celkové ladění silvestrovských dekorací sjednotit. Můžeme se inspirovat aktuálními trendy: černobílým laděním, pastelovými tóny nebo třeba kombinací zemitých odstínů se zelenou a zlatou. Vděčné také je, když večírku vybereme nějaké zajímavé téma, ať už jsou to náměty ze světa filmu či historie. Podle toho zvolíme výzdobu a instruujeme hosty, jaké si mají nachystat kostýmy.

Chce to nápad!

Pokud dáváme přednost spíše příjemnému posezení v užším kruhu přátel, připravíme si slavnostní tabuli  a zajímavé menu o čtyřech nebo pěti chodech. Pověst dokonalého hostitele si zajistíme, když večer doprovodíme tlumeným osvětlením a podkreslíme příjemnou nevtíravouhudbou. (Pro tuto příležitost se skvěle hodí třeba jazz.) Po jídle si pak můžeme zahrát deskové hry nebo aktivity.

Kdo dává upřednostňuje bujarou zábavu, nachystá dostatek místa k tanci, jednohubky i spoustu pití (ideální je třeba bowle) a sestaví ten správný playlist. Úspěch jistě sklidí i fotokoutek se spoustou vtipných rekvizit. Pokud mají přátelé soutěživou povahu, ocení hru s různými stanovišti, kde si mohou poměřit své dovednosti nebo vědomosti. A co na závěr? Přece tombola! Ceny nemusí hostitele zruinovat – radost určitě udělají i domácí dobroty: bábovka, zavařeniny nebo nakládané sýry.

A pokud se obklopujeme lidmi, kteří chvíli neposedí, co takhle vyrazit s nimi na půlnoční výlet? Úspěch jistě sklidí výstup na nedaleký kopec s čelovkami a prskavkami, který nahoře završíme novoročním přípitkem. Nezapomeme s sebou vzít svařené víno nebo horký punč v termoskách. Účastníkům samozřejmě nejprve pošleme vlastnoručně vyrobenou pozvánku s pokyny, jak se mají obléct a obout. Tak vzhůru do nového roku!

Zdroj: Moebelix



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky