Máte rádi minimalistické a originální obrazy? Vyšijte si je na plátno

Vyšívané Line Art obrazy na plátně si za poslední dobu získaly velkou oblibu. Svou jednoduchostí dokáží vytvořit minimalistický, ale přesto elegantní a moderní prvek. Radost z nich však nebudou mít jen jejich pozorovatelé, ale i každá kreativní duše. Vytvořit takový obraz totiž vůbec není složité.


Už odjakživa si lidé zútulňovali domov pomocí nejrůznějších obrázků pověšených na zdech. Dokáží přetvořit holé místnosti na prostor, který má duši a cítíme se v něm dobře. Pokud toužíte obohatit svůj domov o další takový prvek, nebo jen chcete vytvořit osobitý dárek a rádi něco tvoříte, pojďte si vyrobit nenáročný, zato stylový vyšívaný obraz.

Co si pod vyšívanými Line Art obrazy představit? Tyto obrazy kombinují minimalistickou čárovou grafiku, tedy obrázky tvořené křivkami, a tradiční vyšívání. Nicméně pro tentokrát k vyšívání nebudete potřebovat tkaninu upevněnou v kruhu. Jejich roli totiž převezme malířské plátno. A k plátnu patří i barvy, které využijete také. Chcete si to vyzkoušet? Stačí vybrat motiv, nakoupit potřeby a pustit se do výroby samotného obrazu. Interiéru dodá šmrnc a vám udělá radost.


Co budete potřebovat?

  • Malířské plátno
  • Akrylové barvy
  • Štětec
  • Špendlík
  • Jehlu
  • Vyšívací přízi
  • Vytištěnou předlohu

Jak na výrobu vyšívaného obrazu?

V prvním kroku si nachystejte plátno a akrylové barvy. Pomocí štětce nakreslete na plátno různé tvary a vybarvěte je tak, aby byly barevné fleky syté a neprosvítalo přes ně plátno. Pokud si nejste jistí malováním barevných skvrn anebo jen chcete geometrické tvary, vezměte si na pomoc papírovou lepicí pásku. Pomocí pásky rozdělíte plátno na poloviny a následně jednu z nich vymalujete barvou. Než budete pokračovat dál, nechejte barvy pořádně zaschnout.

 

V druhém kroku si připravte špendlík a vytištěnou předlohu obrázku, který chcete na plátno vyšít. Obrázek položte na plátno a zarovnejte na místo, kde ho budete i vyšívat. Nyní si vezměte špendlík a přibližně v půl centimetrových rozestupech propichujte obrysy obrázku skrz papír i plátno. Těmito dírkami budete v následujícím kroku vést jehlu s přízí.

 

V třetím, posledním kroku budete potřebovat již nachystané plátno nabarvené akrylovými barvami s připravenou osnovou na vyšití obrázku, jehlu a přízi. Přízi si ustřihněte tak dlouhou, aby se vám s ní dobře pracovalo a navlečte ji do jehly. Postupně podle dírek v plátně vyšívejte obraz jednoduchým zadním stehem. Když si na některých místech nebudete jistí, kudy pokračovat, pomůže vám mít na očích předlohu, která vám napoví.

Hotový obraz stačí už jen pověsit na stěnu.


Tereza Stolářová

Tereza je studentkou zdravotnických věd. Svůj volný čas ráda věnuje květinám či práci na zahradě. Už od dětství také nachází zálibu ve tvoření a ručních pracích. V domácnosti se zajímá o udržitelnost a používání přírodních prostředků.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky