Americké sankce a jejich rostoucí dopad na ruský export ropy

Dopady amerických sankcí na ruské možnosti exportu ropy jsou stále zřetelnější. Od 10. října, kdy byly sankce uvaleny na polovinu z 50 tankerů, ukončilo provoz, což svědčí o významném narušení moskevského systému dodávek ropy. Nedávné otočení tankeru Sovcomflot NS Leader u portugalského pobřeží podtrhuje účinek těchto sankcí.

V době, kdy strategie G7 týkající se cenového stropu 60 dolarů za barel čelí kontrole, vedly zesílené sankce USA a vyšetřování porušování cenového stropu k pozoruhodným změnám, včetně stažení řeckých majitelů tankerů z obchodu s ruskou ropou. Tato eskalace vedla k vyšším nákladům na přepravu a obchodování s ruskou ropou s výraznějšími slevami, což signalizuje zpřísnění kontroly nad ruskými příjmy z energetiky.

Přestože vymáhání sankcí je roztříštěné a uplatňuje se pouze částečně, trend je jasný: podstatná část ruské tankerové flotily je odsunuta na vedlejší kolej. To poukazuje na hmatatelné výsledky přísnějších západních regulačních opatření, které mají vliv na ekonomické zájmy Moskvy.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Algoimperial

AlgoImperial

Algoimperial Fund je plně automatizovaný fond obchodující na mezibankovním trhu měn. Jedná se o fond kvalifikovaných investorů, jehož hlavní činností je správa klientského majetku pomocí automatických obchodních strategií. Systémy využívají volatility investičních aktiv a uzavírají obchody v desítkách sekund, přičemž Algoimperial velmi důsledně klade důraz na stabilitu, striktní risk management a maximalizaci profitu s nízkou nákladovostí.

Více informací na: www.algoimperial.com



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality