Budeme topit vodíkem? Je vodík bezpečný? Může být vodík cestou k dosažení udržitelnosti a soběstatečnosti v energetice budov?

Odpovědi nejen na tyto otázky získáte během druhého ročníku VODÍKOVÉ KONFERENCE H2 HEATING, která proběhne 30. května ve wellness hotelu STEP v pražských Vysočanech.

Tématem letošního ročníku je: VODÍK JAKO ŘEŠENÍ PRO SOBĚSTAČNOST A UDRŽITELNOST V OBLASTI ENERGETIKY BUDOV.

Cílem konference je detailně představit celý proces výroby, skladování a spotřeby vodíku pro dosažení úplné nebo částečné soběstačnosti jak jednotlivých budov (rodinných a bytových domů), tak i urbanistických celků (developerských projektů, uzavřených obytných lokalit, obcí, městských částí a podobně). 

Součástí bude nastínění možných variant řešení, a to jak uzavřených systémů (včetně komunitních) zcela nezávislých na centrálních zdrojích energie, tak i systémů otevřených, kde vodík může být využit jako doplňkový zdroj, záložní medium nebo ve směsi se zemním plynem. Zejména u uzavřených systémů bude kladen důraz na udržitelnost, tedy ekologičnost celého výrobního a spotřebního cyklu.

Nebude opomenuta ani ekonomická stránka návrhu soustavy, a to primárně z hlediska minimalizace provozních nákladů i při omezených nákladech investičních.

Samozřejmostí budou bloky informací ze světa, a to jak v oblasti evropské a světové legislativy, tak zejména informace o probíhajících vodíkových projektech v evropské unii i mimo ní.

Program konference H2HEATING si klade za cíl poskytnout ucelené informace nejen pro majitele stávajících objektů, ale i pro místní samosprávu, projektanty, architekty, energetické specialisty a developery stavebních projektů.

Nedílným prvkem konference H2 HEATING je i navázání spolupráce, protože výzkum a vývoj ve všech zemích je většinou v počátcích a bude pokračovat dle vývoje celkové energetické situace. Proto je součástí konference i prosté setkání s odborníky v oblasti vodíku pro obecné navázání spolupráce.

Můžete se těšit na ucelené informace, které budou přínosné nejen pro majitele a provozovatele objektů ale i pro místní samosprávu, projektanty, architekty, energetické specialisty či developery.

Více informací naleznete na www.h2heating.cz

Těšíme se na vás 30. května v Praze, a buďte H2 READY!

H2Heating konference 2. ročník, mediální spolupráce APOKS

  Foto z loňského ročníku, Zdroj: APOKS




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie