Skupina Progresus s developerem Garbe oznámili úplné obsazení nového průmyslového centra u Chomutova

Špičkový projekt industriálního centra Garbe Progresus Park Klášterec I mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří je krátce po svém dokončení již plně obsazen. Také zbývajících 27 % volné kapacity pro sebe získal dosavadní hlavní nájemce, skupina ISOLITE. Německý výrobce těsnicích systémů pro automobilový a letecký průmysl tak do nového českého zázemí přesune po svém německém závodu rovněž nizozemskou robotickou výrobu o vysoké přidané hodnotě. Pro region to bude znamenat dalších 120 pracovních míst s dlouhodobou perspektivou.

„Zájemců o zbývající volnou kapacitu v Garbe Progresus Park Klášterec I bylo hned několik a jejich souhrnná poptávka výrazně převyšovala nabídku. Od začátku tak bylo jasné, že se nemůže dostat na všechny. I díky dosavadní vzájemné spokojenosti jsme se nakonec rozhodli upřednostnit skupinu ISOLITE a rozšířit s ní spolupráci na základě dlouhodobé nájemní smlouvy,” uvádí Lukáš Zrůst, spolumajitel skupiny Progresus, která byla hlavním investorem projektu s mezinárodní certifikací udržitelnosti BREEAM Very Good.

Špičkové průmyslové a logistické centrum za 520 milionů korun společnost ISOLITE začala využívat už loni v listopadu, kdy na více než 13 tisíc metrů čtverečních přesunula výrobu z německého Ludwigshafenu. Zbývajících 5 tisíc metrů čtverečních nyní společnost využije k relokaci nizozemské robotické výroby, která dodává komponenty například pro skupinu Mercedes-Benz. V hale bude probíhat automatizovaná montáž turbodmychadel a sacích potrubí určených pro hybridní osobní vozy i užitková vozidla. Nová výroba s sebou přináší dalších 110 pracovních míst v oblasti výroby, 10 pozic administrativních a také referenční procesy pro výzkum a vývoj automatizované montáže a laserového svařování.

Vysokou přidanou hodnotu pro lokalitu navíc má i dlouhodobá perspektiva, kterou ISOLITE vytváří. Smlouva na pronájem celého průmyslového centra, na jejímž uzavření se podílela mimo jiné i společnost Cushman & Wakefield, totiž zahrnuje období 10 let s opcí na další dekádu. „Jsme rádi, že se industriální zóna plně využívá a obyvatelé Klášterce i celého Chomutovska si díky příchodu velkých zaměstnavatelů mohou vybírat ze stabilních a kvalifikovaných pracovních míst,“ uvedl starosta Klášterce nad Ohří Štěpán Drozd.

Nabídka práce by se navíc mohla v lokalitě do budoucna ještě rozšířit. Progresus a Garbe se chtějí průmyslové zóně Verne mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří u silnice R13 a dálnice D7 dál věnovat. S ohledem na přetrvávající vysokou poptávku po špičkových a dobře umístěných industriálních nemovitostech v České republice zvažují možnosti dalšího rozvoje zóny, včetně varianty pokračovat v úspěšném projektu Garbe Progresus Park Klášterec další etapou.

Martin Polák, ředitel GARBE pro východní a střední Evropu, dodává: „Dopronájem celé haly současnému nájemci je určitě logickým krokem jak pro nás, tak pro ISOLITE. Navíc se tím na Ústecku etabluje výrazná a úspěšná výrobní firma, která vytvoří další pracovní místa. Nájemce naopak ocení, že hala splňuje vysoké technické standardy s certifikací BREEAM Very Good.“


Progresus je investiční skupina podnikající v oblasti industriálního i rezidenčního developmentu. Do svého portfolia zařazuje industriální haly a připravuje urbanisticky promyšlené obytné čtvrti, to vše s ohledem na ekonomickou a environmentální udržitelnost. Věnuje se také rozvoji vlastního dřevostavitelského závodu s 50letou historií RD Rýmařov, který je největším dodavatelem dřevostaveb v ČR a kumulovaně za dobu své existence dosáhl tržeb přes 33 miliard Kč. V rámci svého technologického hubu Mykilio vyvíjí nové materiály s potenciálem snižovat uhlíkovou stopu ve stavebnictví.

GARBE Industrial Real Estate se sídlem v Hamburku je významnou developerskou skupinou specializující se na logistické a průmyslové nemovitosti v Evropě. Na trhu úspěšně působí již více než 30 let a je klíčovým partnerem pro firmy poskytující služby v rámci dopravního, logistického a výrobního průmyslu. Logistické portfolio společnosti tvoří více než 6,1 mil. m2 ve více než 210 developerských projektech v 8 zemích. Skupina spravuje vlastní i investorská aktiva v celkové hodnotě přesahující 10,1 miliard eur. GARBE Industrial Real Estate je dceřinou společností rodinné realitní společnosti GARBE založené v roce 1965 panem B. Garbem.

Společnost ISOLITE již 41 let vyvíjí na míru šité, technicky sofistikované vysokoteplotní izolační a těsnicí systémy pro přední světová průmyslová odvětví. Je tak jedním z celosvětově nejvyhledávanějších partnerů doma i v zahraničí a díky desítkám let odborných znalostí nabízí zákazníkům portfolio tepelných a akustických izolačních a těsnicích systémů, které nemají konkurenci. Neustálé vylepšování produktů a intenzivní spolupráce se zákazníky zajišťuje ISOLITE vysokou úroveň výrobků a nabízí tak dokonalé systémy pro nejnáročnější potřeby v rozsahu teplot 400 °C až 1 600 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality