Dopřejte si komplexní péči, vsaďte na sprchový set

REKLAMA       Inzerce, 21.5.2024

Abyste využili potenciálu sprchového koutu na maximum, je třeba zvolit propracovaný sprchový set. Na co se při jeho výběru zaměřit a jak můžete svůj zážitek zintenzivnit?

Efektivní očista

Prvním úkolem sprchového koutu je samozřejmě očista těla. Aby byla co nejefektnější, sestává sprchový set z několika důležitých částí, které se soustředí na různé formy očisty. Nejčastěji se jedná o kombinaci ruční sprchy, hlavové sprchy, sprchové hadice, sprchové tyče, případně držáku, a samozřejmě sprchové baterie. Může se jednat o baterii kohoutovou, pákovou, ale také termostatickou variantu. Termostatická sprchová baterie dělá sprchový set opravdu zajímavým, neboť nabízí vyšší bezpečnost, intuitivní ovládání a v řadě případů máte možnost zapnout obě sprchy naráz.

 

Koupelna ve vašem stylu

Sprchový set je výhodný z mnoha důvodů. Tím základním je, že jednotlivé komponenty jsou spolu funkčně i esteticky kompatibilní a vytváří harmonický celek. Můžete tedy zvolit přesně to, co hledáte a potřebujete. Je na vás, zda sáhnete po jemnějších oblých tvarech nebo zvolíte moderní hranaté linie. Nebojte se ani experimentovat s barvou povrchů. K dispozici jsou modely v klasickém chromu, ale také nerezu, zlatých odstínech, černém provedení anebo též v dekoru mědi. Pokud chcete prostoru vizuálně odlehčit, zvolte podomítkovou variantu.

 

V péči vodních proudů

Hlavní předností sprchového setu jsou promyšlené vodní proudy, které nabízí jak uvolnění, tak vzpruhu. Doporučujeme zvolit takovou variantu, kdy horní sprcha nabízí jemný proud v podobě tropického deště. Jemné kapky vás příjemně zahalí a vy máte šanci alespoň na chvíli zapomenout na tlak vnějšího světa. Ruční sprcha obvykle pracuje se třemi druhy proudů, a to od jemného, přes masážní, po kombinovaný. Alternativně zde můžete najít proud ekologický, který do vodních kapek přidává vzduch. Tím se kapky stávají plnějšími, méně se rozstřikují a snáze smývají mýdlo a nečistoty z těla.

 

Chtějte něco navíc

Spolu s moderními výrobky můžete své možnosti rozšířit. Řada firem totiž ve své výrobní a obchodní politice bere v potaz i ekologickou stránku, a tak se soustředí na vytváření takových produktů, které zůstanou dlouhodobě spolehlivé a také krásné. K tomu nezřídka přidává ještě systémy vedoucí k úspoře vody. Využívá k tomu moderní technologie. Ty například chrání povrchy jednotlivých komponent před usazováním vodních kapek a tvorbou vodního kamene, zjednodušují údržbu a tím i minimalizují růst nežádoucích mikroorganismů. Ruční sprchy mohou být vybaveny ochranou při pádu, nepoškodí tedy další vybavení koupelny ani sebe. Sprchový set může mít zabudovaný též omezovač teploty i průtoku.

Ještě o stupeň dál

Samostatnou kapitolou sprchových setů je sprchový panel. Vedle horní a ruční sprchy mívá zabudovány také boční hydromasážní trysky. Péče o tělo a jeho namáhané části se tedy posouvá ještě o stupínek výš. Trysky bývají naklápěcí, proto můžete proudy směrovat přesně na postižená místa. Výhodou sprchového panelu je vedle komplexní péče také osobitý vzhled. Pro svou koupelnu získáte unikátní dominantu, která potěší i vizuálně.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna