Olomouc opět nabízí nájemní bydlení. Vyhlášeny jsou další dvě elektronické aukce nájmu bytu

Olomouc opět nabízí nájemní bydlení. Vyhlášeny jsou další dvě elektronické aukce nájmu bytu

Chcete bydlet v městském nájemním bytě? Nyní máte možnost se přihlásit do další elektronické aukce a vydražit si svoje nájemné v městském bytě na pět let. Tentokrát jsou v nabídce dva byty, postupně budou přibývat další. Město považuje tento způsob nabídky bydlení, který postupně zavádí od začátku roku, za transparentní a nejjednodušší.

V tuto chvíli se připravuje aukce jednoho menšího (1+1 na třídě Kosmonautů 12) a jednoho většího bytu (4+1 na adrese U Letiště 6). Podrobnosti k nim najdete na stránkách Správy nemovitostí Olomouc.

Registrovat se do výběrových řízení ke každému bytu bude možné od úterý 28. května, od 10 hodin na webové adrese olomouc.eu/eaukce, a to do středy 12. června, opět do 10 hodin. Registraci určitě nenechávejte na poslední chvíli, protože zájemce musí v této lhůtě stihnout vyplnit přihlášku, doložit potřebné doklady, odstranit případné nedostatky a složit jistinu. Samotná elektronická aukce pak proběhne v úterý 18. června.

„Je to jednoduché, je to transparentní a je to pro každého, kdo splní nastavené podmínky. Patří mezi ně – žádné exekuce, žádné dluhy vůči městu, včetně Správy nemovitostí nebo Dopravního podniku, a žádné problémy s nájmem městského bytu v minulosti,“ vyjmenovává náměstkyně primátora Kateřina Dobrozemská.

Do aukce nájmu městských bytů se může přihlásit kdokoliv starší 18 let. Podmínkou je, že dražitel musí dražit nájem bytu sám pro sebe, to znamená, že v bytě pak musí sám bydlet. Zájemce doloží skutečnosti vyžadované pravidly, složí jistinu do aukce nájmu ke konkrétnímu bytu a pak dostane přístupová práva do dražební aplikace. Vyvolávací výše nájemného bude 150 za metr čtvereční na měsíc, což je asi o stokorunu méně, než činí komerční pronájmy ve městě.

Všechny potřebné informace, fotografie, termíny prohlídek bytu a hlavně podmínky a termíny k účasti na aukci samotné, najdou zájemci o účast v elektronické aukci, v níž se bude dražit výše nájemného k tomuto bytu, na stránkách společnosti Správa nemovitostí Olomouc.

Změny v nakládání s bytovým fondem ve vlastnictví statutárního města Olomouce jsou postupně zaváděny od počátku tohoto roku.

Fotografie:

| Poslední úprava: 23. května 2024 (čt) A.I.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika