Pod horou bude živo

Rezidenční projekt Chýně - Pod Horou

Investiční skupina ČSNF se zaměřuje na výstavbu developerských projektů v České republice, hlavně na okrajové části Prahy a krajská města. Vychází to z vyšší poptávky a dostupnějších cen pro zájemce o nemovitosti. Je tam i větší zájem ze strany vedení obcí a měst se podílet na jejich rozvoji a získávat nové obyvatele.

Vysoké ceny novostaveb i rodinných domů a drahé energie mění chování zájemců o bydlení, a to ovlivňuje i strategii při výběru nových projektů. Mladší generace má také jiné nároky, než měli jejich rodiče. Zákazníci hledají lokality s dobrou dostupností MHD, metra nebo vlaku, zajímá je vybavenost obce nebo města, parkovací místa, úložný prostor a sklep i celkové náklady na energie, zda má nemovitost vlastní kotel, solární panely, tepelné čerpadlo a jaká je energetická náročnost objektu.

Největší připravovaný projekt fondu

Vlajkovou lodí ČSNF SICAV, a.s. je aktuálně projekt výstavby městské části v Chýni – Pod Horou, kde se v současnosti pracuje na regulačním plánu spolu se zastupitelstvem a vedením města. Bude to největší a nejdůležitější developerský projekt v jeho historii. Jedná se o výstavbu nové a moderní čtvrti města Chýně u Prahy ve Středočeském kraji. Od začátku probíhá úzká kooperace s vedením obce na celkové podobě lokality, které v sousedství tohoto projektu připravuje spolu s obcí Hostivice komplex základní školy pro 800 žáků.

„Naší strategií je mít v portfoliu více projektů s různou velikostí. Průběžné dokončování menších projektů s realizací v krátké době nám drží kladné cash-flow. Zároveň chceme pracovat na větších projektech a přinášet našim investorům do fondu nejen zajímavé zhodnocení jejich investic, ale také možnost podílet se na zajímavých developerských projektech. Máme, proto i novou třídu investičních akcií, která dá příležitost se více podílet na výsledcích fondu a následně na výnosech z postupného dokončení jednotlivých etap projektů fondu, “ říká Lukáš Hrma, Obchodní ředitel a člen investičního výboru ČSNF SICAV, a.s.

V rámci přeměny dané oblasti se počítá s výstavbou bytových a rodinných domů, městských bytů, domova pro seniory, lékařského domu a školky. Lokalita bude mít dostatek zeleně, parků a dětských hřišť. K dispozici bude obyvatelům Chýně nový a moderní retail park i showroomy, kde budou zastoupeny renovované obchodní značky a řetězce se zaměřením na základní nákupy, diskont a služby. Plánováno je zde vybudovat přes 500 bytů a předpokládané investiční náklady mají být více než 2,5 mld. korun.

Rezidenční projekt ČSNF Chýně - Pod Horou

O lokalitě

Město Chýně se nachází v těsném sousedství hlavního města Prahy, Hostivic a Rudné s výbornou dopravní dostupností a nejčistějším ovzduším. Strategická poloha, plány zastupitelstva a vedení města ho předurčují k rychlému rozvoji a přeměně v malé město, kde intenzivně pracují na dalším zlepšení občanské vybavenosti. O bydlení v Chýni je veliký zájem, protože si zachovává výhody klidného bydliště, působí zde řada místních spolků a organizací, které udržují staré a zakládají nové tradice nejen pro místní obyvatele.

Zajímavostí je, že Chýně je jediným městem tohoto jména v ČR i na světě. V letech 2004-2019 byla nejrychleji rostoucí obcí v ČR podle počtu obyvatel, počítáno ročními přírůstky. Věkový průměr obyvatelstva má 31,4 let a řadí se mezi 10 nejmladších obcí v ČR (údaj k 1.1.2021). Má také dvakrát vyšší podíl vysokoškolsky vzdělaných obyvatel, než je průměr v ČR (25 % obyvatel nad 15 let má VŠ, v ČR je to 12,3 %).

Blízkost dálnic D5, rychlostních silnic R6 (karlovarské), R7 (slánské) či R1 (Pražský okruh) zajišťuje vynikající dopravní dostupnost. Od roku 2014 Chýni obchází i železniční trať 122 se dvěma vlakovými zastávkami Chýně a Chýně-jih. Autobusové spojení na metro B-Zličín a metro A-Motol zajišťují linky 347 a 358.

Vlajka města Chýně


_______________________________________________________________________________________

Disclaimer:  Fond je fondem kvalifikovaných investorů dle zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, jeho akcionářem se může stát výhradně kvalifikovaný investor dle paragrafu 272 tohoto zákona. Správce upozorňuje investory, že hodnota investice do fondu může klesat i stoupat a návratnost původně investované částky není zaručena. Výkonnost fondu v předchozích obdobích nezaručuje stejnou nebo vyšší výkonnost v budoucnu.

Sdělení klíčových informací fondu (KID) je k dispozici na http://www.avantfunds.cz/informacni-povinnost/ . V listinné podobě lze uvedené informace získat v sídle společnosti AVANT investiční společnost, a.s., City Tower, Hvězdova 1716/2b, 140 00 Praha 4 – Nusle. Další důležité informace pro investory na: https: www.avantfunds.cz

Uvedené informace mají pouze informativní charakter a nepředstavují návrh na uzavření smlouvy nebo veřejnou nabídku podle ustanovení občanského zákoníku. 


Pavlína Římalová

Projektová manažerka ČSNF Group

Od roku 2019 působí ve skupině ČSNF Group a.s.. Aktuálně zodpovídá za komorní developerské projekty a design interiérů všech realizovaných developerských projektů. Má na starosti projektové řízení malých developerských projektů, komunikaci a budování vztahů s dodavateli, stavebními firmami, výběr a objednávky materiálů i služeb. Podílí se mimo jiné na organizaci firemních eventů a na provozu společnosti.


ČSNF SICAV, a.s.

Investiční a nemovitostní fond kvalifikovaných investorů ČSNF SICAV, a.s. má od svého založení v roce 2017 jednoduchou filozofii se zaměřením na development. Burzovně obchodovatelný fond investuje tam, kde to dává smysl. Diverzifikuje své portfolio do menších projektů, jimiž zajišťuje stabilní chod společnosti, a také do větších, kde řeší celou urbanistickou koncepci lokality. Tato strategie fondu přináší investorům konzistentní výnos v jakékoli době.

Fond se zaměřuje na výstavbu rezidenčních nemovitostí – bytových a rodinných domů u developerských projektů jako jsou např. Rezidence U mlýna v Královicích, Rezidence Kolovraty nebo Královský statek na Karlštejně či Resort Slapy.

Více na https://csnf.cz/.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení