KB začala poskytovat hypotéky na družstevní byty

Cianews.cz, 23.6.2004

Hypotéky na družstevní byty začala od dnešního dne poskytovat Komerční banka KB. Nejedná se však o takzvanou americkou hypotéku, ale o klasický hypotéční úvěr použitelný pouze na nemovitost. Jako zástavu banka nebude přijímat družstevní byt, ale jinou nemovitost. Informoval o tom náměstek pro marketing KB Petr Slabý.

Komerční banka je třetí největší bankou v České republice. Od roku 2001 patří do finanční skupiny francouzské banky Société Générale. V loňském roce dosáhla konsolidovaného čistého zisku ve výši 8,67 miliardy korun. Bilanční suma banky činí 447,6 miliardy. Majoritním vlastníkem je francouzská Société Générale, které patří 60,35 procenta akcií. The Bank of New York ADR Departmenet vlastní 5,48 procenta akcií, zbytek se obchoduje na veřejném trhu.

-vp-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Hypotéky