ČMSS poskytla v červnu úvěry ve výši 1,9 mld. Kč

Cianews.cz, 13.7.2004

Celkem 7248 úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů v objemu 1,9 miliardy korun poskytla v červnu Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS). V meziročním srovnání se tak objem úvěrů zvýšil o 19 procent. ČIA o tom dnes informoval marketingový ředitel ČMSS Rostislav Trávniček.

Za první pololetí letošního roku poskytla ČMSS překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření ve výši devíti miliard korun, což představuje zhruba 15procetní meziroční nárůst. Klienti spořitelny čerpali za první pololetí přes 37,8 tisíce úvěrů, což je meziročně o 11 procent více. Tržní podíl ČMSS v objemu poskytnutých úvěrů činí 51,3 procenta a podle počtu úvěrů 46,5 procenta.

ČMSS je největší stavební spořitelnou v České republice. Jejím majoritním akcionářem je s 55 procenty základního jmění Československá obchodní banka. Dalších 45 procent drží německá Bausparkasse Schwäbisch Hall.

-erv-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality