ČMHB podrží sazby hypoték nejméně do konce srpna

Úrokové sazby podrží ČMHB nejméně do konce srpna

 

Praha, 27. července 2004 – Na nedávné zvýšení úrokových sazeb Českou národní bankou a následný pohyb trhu Českomoravská hypoteční banka minimálně do konce srpna reagovat nebude. „Hypotéky zatím nezdražíme. Úvěry financujeme ze zdrojů, které nám umožňují sazby ještě nějaký čas držet,“ říká Jan Sadil, generální ředitel ČMHB, a dodává: „Dosavadní úrokové sazby, platné od června loňského roku, zůstanou
na stejné úrovni minimálně do konce srpna.“

 

Úrokové sazby by se ale obecně podle J. Sadila neměly zvýšit nijak výrazně. „Naše ekonomika je ovlivňována evropským vývojem a také sazby tomu budou dlouhodobě odpovídat. Hovoříme tu o pohybech v desetinách procent, určitě jsou pryč časy dvouciferných úrokových sazeb jako v druhé polovině devadesátých let. Na výši měsíčních splátek z hypoték tedy očekávané pohyby nebudou mít nijak zásadní vliv,“ dodává k tomu J. Sadil.

 

Kromě standardního hypotečního úvěru ČMHB poskytuje úvěr na družstevní bydlení, úvěr Progres s nižšími počátečními splátkami, hypoteční úvěr 100 na celou hodnotu nemovitosti, hypotéky kombinované s životním kapitálovým pojištěním a stavebním spořením a tzv. americkou hypotéku.

 

 

Českomoravská hypoteční banka je první specializovanou hypoteční bankouČR.

Majoritním akcionářem ČMHB s podílem 99,7 %  je ČSOB. Základní kapitál ČMHB činí 1 319 216 500 .

Za 1. pololetí roku 2004 ČMHB poskytla 5 308 hypotečních úvěrů v objemu 5,77 miliardy .

ČMHB je největším emitentem hypotečních zástavních listů v ČR.

Zdroj: Českomoravská hypotéční banka



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlet.cz