ČS bude prodávat 15 budov v regionech

Cianews.cz, 20.9.2004

Celkem 15 budov rozmístěných po celé České republice plánuje prodat Česká spořitelna. Jak ČIA řekla mluvčí banky Klára Gajdušková, banka chce prodejem dosáhnout úspor v nákladech. "Je levnější soustředit zaměstnance do menšího počtu pronajatých objektů, než vlastnit a spravovat objekty," uvedla Gajdušková, s tím, že odhad výnosu z prodeje není veřejný.

Svých nemovitostí získaných v devadesátých letech se v současné době zbavují také ostatní tuzemské banky. ČSOB prodává osm budov umístěných v centru Prahy, Komerční banka se zbavuje pozemku na Kavčích horách, kde mělo stát její hlavní sídlo.

Česká spořitelna vykázala v prvním pololetí neauditovaný konsolidovaný čistý zisk podle mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS) ve výši 4,4 miliardy korun. Zisk před zdaněním meziročně stoupl o 50 procent na 7,5 miliardy korun. Bilanční suma banky se zvýšila o tři procenta na 577 miliard korun. Majoritním vlastníkem ČS je rakouská Erste Bank s podílem na základním kapitálu ve výši 97,96 procenta.

-vp-, -td-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality