ČMHB zdražila hypotéky s pětiletou fixací


Zvýšit úrokovou sazbu u hypotéky s pětiletou fixací o 0,5 procentního bodu na minimálně 5,3 procenta se s platností od dnešního dne rozhodla Českomoravská hypoteční banka (ČMHB). U jednoleté fixace banka sazbu naopak snížila o 0,25 procentního bodu na 3,95 procenta. ČIA o tom informoval mluvčí banky David Sahula s tím, že platnost sazeb není omezena konkrétním termínem, dosud ČMHB garantovala výši sazeb na určité období.

K úpravě úrokových sazeb u hypoték v posledních dnech přistoupila většina tuzemských bank. Komerční banka 7. října oznámila, že sazbu u hypotéky s pětiletou fixací snižuje o 0,15 procentního bodu na minimálně 4,69 procenta. Česká spořitelna na začátku října snížila garantované sazby o 0,2 až 0,4 procentního bodu. Pětiletá fixace má garantovanou sazbu 5,29 procenta, jednoletá 3,49 procenta.

Průměrná úroková sazba s pětiletou platností u standardních hypoték ČMHB poskytnutých letos ve třetím čtvrtletí činila 4,86 procenta. ČMHB poskytla v prvním pololetí letošního roku hypotéky v objemu 5,77 miliardy korun a dosáhla čistého zisku 183 milionů korun (IFRS). Celkem 99,8 procenta akcií ČMHB vlastní Československá obchodní banka.

-vp-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika