ČTel nabízí novou službu - dohled nad byty a prostory !

Český Telecom dnes oznámil, že začal komerčně nabízet novou službu. Díky pevné lince je schopen nabídnout zákazníkům nepřetržitý dohled nad jejich byty nebo komerčními prostory a to díky napojení bezpečnostního systému přes pevnou linku na firemní pult centralizované ochrany. Specialisté u pultu monitorují situaci a v případě potřeby k ohroženému objektu vysílají zásahovou jednotku, která má prověřit situaci.

Komunikace bezpečnostního systému s centrem je bezplatná, služba je účtována prostřednictvím měsíčního paušálu, který je stanoven na 208 /měsíc, se službou zahrnující i případný výjezd zásahové jednotky pak 476 .

Před samotným objednáním služby provedou specialisté ČTelu návštěvu bytu a zpracují optimální návrh řešení pro jeho zabezpečení.

Dálková ostraha budov přes telefon je jednou z prvních služeb v rámci takzvané vize digitální domácnosti, kterou Telecom na Invexu prezentuje spolu s dceřiným mobilním operátorem Eurotel. Uživatelé si mohou například již nyní objednat dálkové ovládání elektrických spotřebičů, jako jsou bojlery, garážová vrata, světla či ventilace prostřednictvím krátkých textových zpráv z mobilního telefonu.

V blízké budoucnosti chce Telecom nabídnout mimo jiné možnost spuštění televizních programů v době, kdy již běží, hlídání dětí prostřednictvím webkamer či nahrávání a hraní počítačových her bez použití počítače prostřednictvím televizního přijímače.

Další informace, především o zpoplatnění služby,
naleznete ve zprávě
Telecom nabízí zajištění bytů přes telefonní linku 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zpráva dne z Technika