Metrostav Invest postaví bytový soubor v Praze 8 s přispěním státu


Bytový soubor Mazanka se 346 byty postaví v Praze 8 společnost Metrostav Invest. Na realizaci technické infrastruktury se bude finančně podílet také město, respektive ministerstvo pro místní rozvoj. ČIA o tom informovala Eva Petržílková z PR oddělení pražského magistrátu.

Jak uvedl náměstek primátora Jan Bürgermeister, celková dotace poskytnutá ministerstvem pro místní rozvoj přesahuje 12 milionů korun. Metrostav Invest přispěje na vybudování infrastruktury zhruba 19 miliony korun. Jakékoli podrobnosti k projektu investor odmítl sdělit.

Metrostav Invest je dceřinou společností Metrostavu, který patří mezi tři největší stavební společnosti v ČR. Majoritním vlastníkem je slovenská společnost Doprastav, která ovládá 67,76 procenta akcií. Další podíl drží Loran Establishment (16,18 procenta) a společnost Blava (7,64 procenta).

-ved-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Nové bydlení