FINEP - Dokončena stavba nosného monolitu na Proseku

Dokončena stavba nosného monolitu

Bytového parku Prosek“

Poblíž nově budované stanice metra trasy C Střížkov  na pražském Proseku byla dokončena stavba železobetonového monolitu  bytového projektu s 1000 byty

Praha - 24. října 2005 Tento týden byly zahájeny vyzdívací práce monolitu Bytového parku Prosek a již se tak začínají rýsovat konkrétní byty. V první etapě jsou realizovány tři bytové domy (J,K,L) s 312 bytovými jednotkami. Ceny bytů v areálu Bytový park Prosek se pohybují v rozmezí od 25 000 Kč/m2 do 35 000 Kč/m2 bez DPH.

Bytový park Prosek je jedním z největších bytových projektů společnosti FINEP a kvůli dobré dopravní dostupnosti je situován v blízkosti nově budované stanice metra trasy C Střížkov,“ říká Pavla Temrová ze společnosti FINEP a dodává „projekt obsahuje výsadbu velkého množství zeleně a odpočinkových ploch. Vznikne zde např. moderní dětské hřiště, jehož součástí bude mimo jiné jezdící lanovka. Hladce vyasfaltovaný chodník mezi bytovými domy umožní i vyjížďku na bruslích“.

V rámci celého projektu bude vysázeno více než 100 nových stromů, více než 5000 keřů a keřových skupin, parkový trávník bude mít rozlohu více než 4000m2.

„Projekt je budován v souladu s časovým harmonogramem a plánovaný termín dokončení první etapy na podzim příštího roku by měl být bez problémů dodržen,“ říká Ing. Michal Martínek, výrobní ředitel společnosti.

Tři nové domy označené J – javor, K – kaštan a L - lípa vyrostou do výšky 7 nadzemních podlaží, s posledními dvěma patry ustupujícími. Největší počet bytových jednotek tvoří byty 2+kk s obytnou plochou od 44,7 m2 do 55,2 m2. Všechny byty mají balkon nebo velkou terasu. Zcela atypické je šesté a sedmé ustupující podlaží, která obsahují nejpřitažlivější byty areálu s krásným výhledem z velkoryse projektovaných teras (až 78 m2). Ve dvoupodlažních suterénních garážích je k dispozici celkem 192 garážových stání a venku pak 139 parkovacích míst.

Lokalita Prosek nabízí mateřskou školu i jesle, dvě základní školy, střední průmyslovou školu a gymnázium. V místní poliklinice funguje lékařská pohotovost. Sportovní vyžití umožní hřiště, tenisové kurty, náročnějším nabízí blízký hotel Duo squash, ricochet, fitness centrum, bazén, saunu a bowling. Velkým lákadlem je letní bobová dráha s vyhlášenou restaurací a letní zahrádkou. Jen několik minut vzdálené je obchodní a zábavní centrum v Letňanech s aquaparkem a zimní ledovou plochou. V shopping parku Tesco si můžete vybrat z několika restaurací a navštívit i multikino.

Zdroj: TZ FINEP


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Nové bydlení