Index zamluvených realit USA v květnu znovu klesá

IQ-TRADE, 8.7.2008
Index podepsaných ale dosud neuzavřených smluv (PHSI) na nákup domů USA v květnu znovu klesl k hranici březnového rekordního minima od ledna 2001. Celonárodní sdružení realitních kanceláří (NAR) dnes uvedlo že se index zamluvených domů, tedy počet smluv na nákup jednogeneračního domu podepsaných v květnu poklesl o 4,7% ze vzestupně revidované dubnové hodnoty 88,9 na 84,7 bodů. V meziročním porovnání jde o pokles o 14,6%. V březnu index klesl na rekordní dno 83 bodů.

Průměrné ekonomické odhady čekaly pokles indexu o 2,5% z předběžných 88,2bodů. Hodnota 100 znamená aktivitu podepsaných smluv v lednu 2004. Zpomalení zaznamenaly všechny čtyři regiony, ten nejvyšší na jihu a středozápadu USA. Zpráva potvrzuje předtrvávající krizi a žádnou známku zotavení bytového trhu. Příští týden ve středu bude zveřejněn index důvěry stavitelů domů HMI a ve čtvrtek počet zahájených nových staveb v USA.

Statistika nevyřešených prodejů domů je klíčový indikátor budoucí aktivity realitního trhu který odráží vzorek 20% transakcí prodejů existujích domů v USA. NAR je největší obchodní asociace USA zahrnující asi 1,3mil členů v realitním sektoru.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality