Thermia Diplomat Optimum G2 - nová generace tepelného čerpadla

Thermia Diplomat Optimum G2 - nová generace tepelného čerpadla

 

Nejvyšší řadu tepelných čerpadel Thermia - model Diplomat Optimum G2, uvádí na trh tuzemský distributor této švédské značky, společnost Climatec.

 

Model Diplomat Optimum G2 je novou generací tepelného čerpadla s vysokou účinností a s atraktivním designem, disponující patentovaným systémem přípravy teplé vody. Pomocí nové ohřívací technologie je k dispozici větší množství vody za kratší dobu a to díky o 10 % vyšší účinnosti tepelného čerpadla, než u předchozího typu. Diplomat Optimum G2 totiž využívá k ohřívání vody nevyužité - zbytkové teplo.

 

Díky využití velkého zásobníku je teplá voda k dispozici rychleji a při vyšší teplotě, než je tomu za použití běžných metod ohřívání vody. Doba opětovného dohřátí zásobníku teplé vody byla při nejvyšší spotřebě snížena o více než polovinu, navíc na přání zvýší teplotu v topném systému.

 

Součástí čerpadla je rovněž spirálový kompresor speciálně vyvinutý společností Thermia. Technické řešení s řízením otáček dokáže vyčíst topné požadavky daného domu a řídit vytápění ještě účinněji než kdykoliv předtím. Pokud jsou nároky vysoké, tepelné čerpadlo pracuje intenzivněji, jsou-li nároky nízké, běží pouze na minimálních otáčkách. Díky tomu dokáže Diplomat Optimum G2 snížit náklady na vytápění domu o více než 75 procent oproti běžným způsobům vytápění.

 

Čerpadlo ve stříbrném, nerezovém provedení, je možné pohodlně ovládat přes velký barevný LCD displej. Díky svým kompaktním rozměrům, vyžadujícím obvykle méně než půl čtverečního metru, nezabere Diplomat Optimum G2 více místa, než například chladnička.

 

Tepelné čerpadlo Thermia Diplomat Optimum G2 je k dispozici v celkem pěti výkonnostních verzích od 4,9 kW do 15,2 kW. Čerpadlo má zabudován rovněž elektrický topný článek se třemi různými výkonovými stupni (3, 6 a 9 kW), jako rezervní zdroj.

 

Cena švédských tepelných čerpadel Thermia systému země – voda začíná již na 144.800,- bez montáže a DPH.

 

 

O společnosti Thermia:

 

Společnost Thermia je světový lídr v oboru tepelných čerpadel - první její produkt spatřil světlo světa již v roce 1923. Thermia dodává praktická, ekologicky šetrná a spolehlivá řešení pro vytápění a chlazení. Její výrobky tvoří široký sortiment tepelných čerpadel a ohřívačů vody. Výzkum, vývoj, výroba a vedení společnosti jsou umístěny ve městě Arvika v srdci Švédska. Společnost Thermia má síť distributorů ve většině evropských zemích.

 

O společnosti Climatec:

 

Firma CLIMATEC působí na tuzemském trhu pátým rokem a dodává na český trh 4000 klimatizačních systémů a 300 kusů tepelných čerpadel ročně. Climatec je dodavatelem produktů značky Acond a výhradním dovozcem tepelných čerpadel Thermia.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba