Na Petrském náměstí vyroste bytový dům s pavlačemi

Městská část Praha 1 bude moci od léta 2010 nabídnout Základní škole J.G. Jarkovského novou tělocvičnu a státním zaměstnancům ze svého obvodu nové malometrážní byty.  Byty i školní sportoviště budou součástí architektonicky zajímavého „stavebnicového“ domu s pavlačemi.

 

Praha, 9. 12. 2008Výstavbu bytového domu zahájila v těchto dnech stavební a developerská společnost STAVBY a.s., která zvítězila ve výběrovém řízení Městské části Praha 1. Celkem 33 bytů s plochou od 30m2 do 67m2, zhruba 250m2 nebytových prostor a moderní tělocvičnu pro školu v Klientské ulici, předá stavební společnost městu do 31. května 2010.

„Věříme, že nejen zástupci města a školy, ale i místní obyvatelé budou příjemně překvapeni architektonickým řešením budovy, která by měla severovýchodní část Petrského náměstí oživit. Stavba je naplánována tak, aby co nejméně zatěžovala hlukem a emisemi okolní prostředí a především, aby doba realizace byla co nejkratší,“ uvedl ředitel pro strategii společnosti STAVBY a.s. Martin Kouřil.

Celkový koncept návrhu sedmipatrové budovy, který připravila architektonická kancelář DAM s.r.o., je postaven na principu stavebnice z prostorových jednotek – jednotlivých bytů. Od druhého patra jsou pak některé prvky této stavebnice záměrně vynechány tak, aby vznikl prostor pro světlo, cirkulaci vzduchu, ale také pro vzájemný kontakt obyvatel.

„Pokusili jsme se v našem návrhu oprášit v dnešní době nepříliš často používaný model pavlačového domu a dodat mu novou energii. Tomu napomohl „skládačkový“ systém, který mezi byty vkládá společné otevřené terasy pro nájemníky domu,“ uvedl architekt Petr Burian ze společnosti DAM s.r.o.

Řešení budovy je podle něho postaveno na levných materiálech v precizním zpracování detailu: sendvičový plášť krytý sklocementovými deskami, pozinkovaná ocel, profilované skleněné tvárnice, dřevěné okenní rámy.

 

Bytový dům s malometrážními byty a tělocvičnou:

Termín zahájení: prosinec 2008

Termín dokončení: 31.května 2010

Dispozice: 33 malometrážních bytů, tělocvična, nebytové prostory

Developer: STAVBY a.s.

Investor: Městská část Praha 1

Internet: http://www.stavbyas.cz/realizujeme/detail/bytovy-dum-s-malometraznimi-byty-a-telocvicnou-praha-1-nove-mesto/

 

 

Profil společnosti STAVBY a.s.:

Stavební a developerská společnost STAVBY a.s. byla založena v roce 1994 a od začátku se profilovala jako dodavatel komplexních řešení v oblasti pozemního stavitelství. Firma realizovala řadu významných zakázek, a to jak z oblasti soukromého, tak státního sektoru. K největším developerským projektům firmyČR patří Residence Dalejka v Praze-Stodůlkách a Residence Kasárna v Uherském Hradišti. Ve fázi přípravy je dalších pět projektů, dva na území Prahy a tři v horském prostředí. V loňském roce dosáhla firma obratu 597 milionů korun, letos obrat přesáhne 1 miliardu korun. Od roku 2007 firma pracuje na expanzi na východní trhy, především na Ukrajinu a do Ruské Federace.

 

 www.stavbyas.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy