SPOLEČNOSTI WHIRLPOOL BYLY UDĚLENY DVĚ OCENĚNÍ iF 2009

Praha, 7. ledna 2009 Společnosti Whirlpool Corporation byly uděleny dvě ceny iF 2009 za návrh výrobku trouby Glamour a za návrh a koncepci kuchyňského ekologického systému GREENKITCHEN. Ceny udělila v prosinci společnost iF Industrie Forum Design GmbH. a pro GREENKITCHEN je to již druhé ocenění za návrh během posledních dvou měsíců, po zlaté ceně Spark, kterou projekt GREENKITCHEN získal v říjnu 2008.

 

Trouba Glamour a projekt GREENKITCHEN jsou nedílnou součástí strategie vestavných spotřebičů společnosti Whirlpool Europe a oba výrobky byly představeny na loňské výstavě Eurocucina, která se konala v proslulém Salone del Mobile 2008 (Mezinárodní veletrh kuchyňského vybavení 2008) v Miláně v Itálii. Dvě ocenění iF  jsou jednoznačným potvrzením schopností společnosti Whirlpool Europe navrhovat vestavné spotřebiče a důkazem zásadní návratnosti investic společnosti Whirlpool Corporation do portfolia prvotřídních návrhů. Whirlpool Europe zahájí výrobu a uvede na trh troubu Glamour v roce 2009. Model ekologické kuchyně GREENKITCHEN by mohl na trh přijít v horizontu několika příštích let.

“Cena iF za návrh výrobku pro troubu Glamour je dalším potvrzením strategie vestavných spotřebičů společnosti Whirlpool Europe, které se již dostalo pozitivní zpětné vazby jak ze strany obchodu, tak i médií. Tato strategie spočívá ve špičkovém designu, který charakterizuje a specifikuje současnou kuchyni, a v technické dokonalosti, která je imperativem pro kuchyni budoucnosti. Jsme potěšeni, že GREENKITCHEN získal během dvou měsíců již své druhé důležité ocenění za návrh. Cena iF za návrh výrobku vyzdvihuje včasnost a relevantnost výzkumu společnosti Whirlpool a vývojovou strategii výrobků „zelené generace“ - od vývoje výrobku až po jeho likvidaci. Kolektiv designérů společnosti Whirlpool provádí důležité zásahy, které podporují kritickou odpovědnost obchodu za péči o životní prostředí a udržitelnost,” řekl Jean-Pascal Rey, vicepresident Brand Marketing Organization, Whirlpool Europe.

“Jsme nadšeni, že jsme získali iF cenu za dva důležité projekty návrhů. Méně je více - to je filozofie, uplatněná u trouby Glamour, zosobňující strohý, ale přesto emocionální design. Její minimalistický design je výsledkem hledání našeho týmu a nalezení uhlazeného a elegantního výrobku, který potěší a zaujme moderní spotřebitele. Co se týče GREENKITCHEN, ta vypráví podmanivý příběh udržitelného bydlení a ekologického designu, což je oblast, v níž se důsledně angažuje tým projektantů společnosti Whirlpool Europe. Její logika je transparentní a její relevantnost nepopiratelná,” dodal Alessandro Finetto, ředitel Global Consumer Design, Whirlpool Europe.

 

TROUBA GLAMOUR nabízí čistý ryzí design s využitím vysoce kvalitních materiálů a dokonalých konstrukčních prvků, včetně dotykového ovládacího panelu a integrovaného barevného grafického LCD displeje. Trouba umožňuje úplné otevření dvířek, které odhalí velký prostor s 5 úrovněmi pečení, nový rozvod proudu vzduchu, 6. smysl, pyrolytickou technologii a technologii s využitím páry. Když je trouba vypnuta, není obrazovka vidět. Při zapnutí trouby se na displeji objeví intuitivní a moderní grafika podle zvoleného programu.

 

GREENKITCHEN neboli Zelená kuchyně je inspirována přírodními cykly a schopností přírody přizpůsobit se. Jedná se o integrovaný technologický systém, který umožní spotřebitelům ušetřit až 70 % výdajů za energie a opakovaně využívat až 60 % vody a tepla vytvářeného spotřebiči na provoz celého ekosystému. Úspor je přitom možno dosáhnout ve čtyřech oblastech: [1] díky spotřebičům nové generace s průměrnými úsporami odhadovanými ve výši až 16 procent; [2] adaptací, snižováním a recyklací vody, tepla a energie s možnými úsporami až do 24 procent; [3] změnou v chování spotřebitelů, kde lze dosáhnout úspor ve výši přibližně 10 procent, a [4] „kogeneračními“ systémy v domácnosti, které vyrábějí jak horkou vodu, tak i elektřinu, což snižuje náklady až o 20 procent.

 

pr_cz@whirlpool.com



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy