VELETRŽNÍ SEZONA NA VÝSTAVIŠTI POKRAČUJE ODBORNÝMI VELETRŽNÍMI AKCEMI

Ve dnech 26. – 28. února 2009 proběhnou v pravém křídle a střední hale Průmyslového paláce v Praze-Holešovicích souběžně dva specializované veletrhy. Třetí ročník výstavy PANELOVÝ DŮM A BYT představí širokou paletu materiálů, výrobků, technologií a služeb pro revitalizaci a rekonstrukce panelových domů a bytů. Současně probíhající OKNA-DVEŘE-SCHODY jsou již 10. ročníkem osvědčené výstavy oken, dveří, schodů a schodišť, jejich doplňků, součástí a stavebních prvků.

Akce spojující dvě tematicky související výstavy si klade za cíl obsáhnout nejen obory naznačené názvem obou veletrhů, ale také představit odborné i laické veřejnosti širší problematiku a další příbuzné a související oblasti spojené s užíváním a správou obytných domů včetně služeb s tím spojených. Cílovou skupinou jsou bytová družstva, společenství vlastníků, vlastníci a správci bytových objektů a komplexů, ale hlavně obyvatelé panelových domů.

Předchozí ročníky výstav potvrdily neustále rostoucí zájem veřejnosti o informace a užitečné rady týkající se nejen renovací bydlení od nejlepších odborníků v oboru. Na letošním ročníku se představí na 70 firem převážně z České republiky, Německa a Rakouska.

Na výstavě nebude chybět ukázkový modelový byt – ústřední expozice, která již v minulých ročnících budila velkou pozornost. Návštěvníci si budou moci prohlédnout vzorový panelový byt 3+1 s lodžií upravený interiérovým architektem. Tato názorná ukázka nově pojatého obytného prostoru je inspirativním příkladem modernizace a revitalizace standardního typového bydlení, na kterém se podílí řada renomovaných společností. Letos se bude jednat o italskou kuchyni, kompletní rekonstrukci bytového jádra v úsporném, ale designérsky zajímavém provedení a estetické řešení vstupu do bytu spolu s kvalitními dveřmi, podlahami i nábytkem.

Mnoho zajímavého přinese také bohatý doprovodný program. Již tradičně bude jeho součástí konference CEEERES, letos pořádaná ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a zařazená do programu celoživotního vzdělávání. Tématem konference bude aktuální problematika panelových domů, úspor energií a obnovitelných zdrojů.

Na své si přijdou i soutěživí návštěvníci, kteří budou mít možnost zúčastnit se znalostní soutěže o tři ceny v celkové výši 150 tisíc korun. Zajímavostí je, že jsou anketní lístky určeny jen těm, kteří v panelových bytech skutečně bydlí. Výherci obdrží poukázky na odběr zboží od společností Sanitec, AZ skříně a RI OKNA. Již do druhého ročníku vstoupila projektová soutěžní přehlídka pro studenty středních a vysokých škol - Panelový dům 21. století. Přehlídku podpoří Státní fond rozvoje bydlení, sponzory jsou Poštovní spořitelna, Českomoravská stavební spořitelna, Stomix a Revita G. Poslední jmenovaná společnost je zároveň hlavním mediálním partnerem výstavy Panelový dům a byt. Organizačně soutěž zajišťuje ABF – Nadace pro rozvoj architektury a stavebnictví v rámci programu České stavební akademie.

Současně proběhne internetová hlasovací soutěž Panel TOP TEN. Všichni uživatelé se mohou účastnit v sekci Výstava panelový dům a byt na portálu www.bydletvpanelu.cz, kde naleznou informace jednotlivých vystavovatelů o výrobcích, technologiích a službách, vztahujících se k problematice panelových domů. Soutěži se věnuje i portál www.trendybydleni.cz.

  

Více informací na www.incheba.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy