RWE Transgaz zlevní v říjnu letos již potřetí plyn pro domácnosti (27.8.2009)

Mediafax

RWE Transgaz snižuje od 1. října konečné ceny zemního plynu pro domácnosti v průměru o 2,5 procenta. Vyplývá to ze čtvrteční tiskové zprávy společnosti.

Od začátku roku zemní plyn zlevnil pro zákazníky skupiny RWE už potřetí. Celkově průměrná cena pro domácnosti poklesla letos o více než 11 procent. „Snížení cen zemního plynu pro čtvrté čtvrtletí je dáno především příznivým vývojem směnného kurzu koruny vůči americkému dolaru. Naopak ceny ropných derivátů rostou, což ovlivní ceny pro další kvartál. To je také důvod, proč neočekáváme další pokles cen na začátku roku 2010,“ uvedl Tomáš Varcop, člen představenstva RWE Transgas zodpovědný za národní obchod.

„Očekáváme, že cena zemního plynu i na počátku roku 2010 zůstane stabilní. Pokud ovšem nedojde k zásadnímu obratu ve vývoji klíčových vstupů ceny ropy a směnného kurzu USD vůči koruně,“ dodal Varcop.

Konkurenční Pažská plynárenská rovněž ve čtvrtém kvartálu sníží ceny plynu. Mediafaxu to ve čtvrtek potvrdila Tereza Špačková z kanceláře obchodního ředitele společnosti. „Přesné údaje o snížení zveřejníme v pondělí,“ dodala. Mediální zástupce dalšího velkého distributora plynu, společnosti E.ON, nebyl během čtvrtečního odpoledne k zastižení.

Štefan Weber, weber@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Hlavní zprávy z Bydlet.cz