Česká spořitelna se snaží rozhýbat trh s hypotékami, nabízi slevu ze sazby u půlky hypotéky

TNBiz, 15.9.2009
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Česká spořitelna (ČS) se snaží rozhýbat český trh s hypotékami, proto svým klientům nabízí slevu jedno procento z úrokové sazby u poloviny částky hypotečního úvěru do tří milionů korun. Službu začne nabízet od 21. září, uvedla banka v úterý.

Úrokové zvýhodnění je platné po celou dobu splatnosti bez ohledu na účel hypotéky a platí pro hypotéky se splatností minimálně 20 let. Pokud klient podmínky smlouvy poruší, úrokové zvýhodnění vrátí.

Na tento impuls pro nastartování ekonomiky i trhu s nemovitostmi vyčlenila banka 0,5 miliardy korun.

„Současná situace na hypotečním trhu není jednoduchá lidé váhají s dlouhodobými závazky kvůli stále nejasnému budoucímu vývoji ekonomiky, sazby jsou kvůli riziku na trhu vysoko. Jako banka s největším počtem klientů jim chceme umožnit sjednat si hypotéku za přijatelných podmínek,“ vysvětlil Gernot Mittendorfer, generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny.

Objem poskytnutých hypoték v prvním pololetí v České republice klesl podle údajů ČS o třetinu na 39,7 miliardy korun. Hlavní příčinou je současná ekonomická krize, kdy jsou lidé obezřetnější a více zvažují dlouhodobé úvěrové závazky.

Vokurková Iva, vokurkova@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality