KSČM: Sociálně slabým chceme pomoci podporou neziskové družstevní výstavby

TNBiz, 31.10.2009
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - KSČM je znepokojena stavem na trhu s byty, vadí ji především přísnější podmínky pro získání hypoték, které zasáhnou sociálně slabé, takovému trendu chce strana čelit dlouhodobou podporou neziskové družstevní výstavby, informovala v sobotu mluvčí KSČM po zasedání Ústředního výboru Věra Karasová.

"Z materiálu, který shrnuje přístupy KSČM k problematice bydlení, vyplývá, že strana hodlá řešit zejména otázky eliminace dopadů růstu nájemného na sociálně slabší občany a podmínek pro výstavbu obecních bytů s nákladovým nájemným i cenově dostupných bytů pro mladé rodiny," uvedla Karasová.

Podle Karasové chce KSČM řešit současnou situaci, kdy je i vzhledem ke zpřísnění podmínek hypotéčních úvěrů získání bytu finančně nedostupné i pro řadu rodin s průměrnými příjmy, především dlouhodobou podporou neziskové družstevní výstavby.

Plénum výboru projednávalo také návrhy zpracované odbornou komisí strany pro hospodářskou strategii, které aktualizují přístup KSČM k daňové politice. "Ústřední výbor schválil novelizovaný záměr KSČM na znovuzavedení progresivního zdanění a návrhy na opatření proti přesunu daňové zátěže na nepřímé daně, tj. na většinu občanů, kterou tvoří lidé s nižšími a průměrnými příjmy," vysvětlila Karasová.

Zasedání se také podle mluvčí zabývalo otázkou spolupráce KSČM s odborovým hnutím a cestami k jejímu dalšímu prohloubení.

Adriena Ružicková, ruzickova@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika