Realitní skupina CPI Group kupuje pražské sídlo Nestlé

TNBiz, 24.3.2010
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Investiční skupina CPI Group koupila kancelářskou budou, v níž sídlí centrála koncernu Nestlé pro Českou a Slovenskou republiku. Za objekt zaplatí 651 milionů korun, uvedla CPI ve středu.

Transakci předcházelo několika měsíční jednání s developerem Sekyra Group. „Koupě budovy Nestlé potvrdila naši strategii pro rok 2010, jejímž cílem je za vhodných podmínek investovat do již existujících projektů na trhu,“ komentoval obchod generální ředitel CPI Group Zdeněk Havelka s tím, že v tomto roce nevylučuje další akvizice.

Centrála společnosti Nestlé pro český a slovenský trh stojí v bývalém průmyslovém areálu modřanské čokoládovny Orion. Prosklená budova pěti nadzemními a dvěma podzemními podlažími má zhruba 15 000 metrů čtverečních využitelných ploch a společnost Nestlé Česko ji využívá od roku 2006,

CPI Group je přední investor v oblasti realit v ČR. S více jak 10 000 bytovými jednotkami druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v zemi. Čistý zisk skupiny v loňském roce činil 1,7 miliard korun. Hodnota aktiv v roce 2009 vzrostla na 24,5 miliard korun.

Ludek Vainert, vainert@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality