Umyvadlo: zdánlivě běžná věc

Používáme ho mnohokrát denně s naprostou samozřejmostí, aniž bychom si uvědomili, jak důležitou roli v našem životě hraje. Dnes není problém vybrat si téměř jakýkoliv tvar a velikost - hranaté, oblé, kruhové, rohové aj., v šířkách až 160 cm a s různými hloubkami, v barvách nebo s dekorem. Nedostatek prostoru řeší většina domácností, proto moderní koupelna upouští od volně stojících umyvadel a naopak přeje modelům instalovaným s nábytkem, kam schováme své nezbytnosti i intimnosti. Právě v souvislosti s umyvadlovými skříňkami se otevírá řada možností, kam a jak umyvadlo umístit, aby bylo nejen krásné, ale i praktické a vyhovující individuálním potřebám. Variabilita usazení však není dána jen jeho rozměry a tvarem, ale i tím, zda je do nábytku zapuštěné, polozapuštěné nebo postavené na desku, centrálně nebo asymetricky.

 

Povrchní záležitost

Pokud chcete vaší  koupelně dodat osobitý design a luxusní vzhled, postavte umyvadlo na desku, jen tak krásný tvar vynikne naplno. 

La Belle je nápaditá kolekce, která zdůrazňuje přechod mezi pohádkovou romantikou a moderním pojetím světa koupelen. Nekonvenční tvar umyvadla La Rose spolu s romantizujícím nábytkem La Belle od Villeroy & Boch promění koupelnu v ženský budoár.

Praktická jsou asymetrická umyvadla s jednostrannou nebo i oboustrannou postranní odkládací plochou. (Umyvadlo LOOP nábytek SHAPE, Villeroy & Boch)

Skrytý přepad a keramický kryt odpadu nedovolí ani v nejmenším narušit ryzí formu těchto designových šperků. (Detail kulaté umyvadlo LOOP)

Minimalistický pravoúhlý tvar umyvadel MEMENTO spojuje estetiku a funkčnost. Kromě bílé barvy je kolekce Memento včetně WC a bidetu k dispozici také v extravagantní lesklé černé glazuře nebo s unikátními ornamenty tón v tónu Memento New Glory   nebo výstřední umyvadlo  nEW GLORY Platinum s povrchem z pravé platin.  

Kolekce AVEO ve tvaru vejce, která spojuje emocionalitu, funkčnost a vrcholnou estetiku. Vybrat si můžete variantu na povrch nebo zápustnou.

Design jedinečné koupelnové kolekce PURE STONE inspirované hrou vody a kamene ztvárnil návrhář Oliver Conrad. Organický tvar oblázku podtrhuje speciální glazura grey stone v šedavé barvě. Alternativně jsou všechny keramické prvky k dodání rovněž v bílých barvách star white, bílá (alpin) a edelweiss.

 

Novinka 2010: fifty-fifty

Méně extravagantní zákazníci pak jistě přivítají novinku na pohled křehkou polozápustnou variantu umyvadel LOOP firmy Villeroy & Boch  představenou na letošním veletrhu ve Frankfurtu. Na pohled miniaturní umyvadlo nabízí plnou hloubku pro vaše pohodlí, větší část zůstává skryta ve spodní skříňce.

Série SUBWAY s nálepkou tzv.„užitečného designu“ z návrhářské dílny Reinera Molla je multifunkční a to jak při montáži tak i s ohledem na budoucí uživatele.

 

Zapuštěný – vypuštěný

Z hlediska úklidu jsou výhodnější umyvadla zapuštěná, která s deskou tvoří jednu rovinu, jsou ideální také pro menší děti, které tak lépe dosáhnou a nenacákají všude okolo.

Zvláště praktické jsou předsazené modely vyrobené z jednoho keramického dílu.  (Dvojumyvadlo VARIABLE 160mm, nábytek Central Line, Villeroy & Boch)

Obdélníkové umyvadlo Loop & Friends k zabudování zespodu se nejlépe kombinuje s řadou flexibilního nábytku Shape, který je možné velikostně upravit na míru každého zákazníka. 

Umyvadlo Loop bylo odborníky zvoleno nejkrásnějším umyvadlem roku 2008. Elipsovité dvojumyvadlo má úctyhodný rozměr 130x48 cm. Na výběr kulatá, oválná, čtvercová i obdélníková umyvadla, která lze objednat s voděodpudivou povrchovou úpravou ceramicplus pro snadnou údržbu.

 

Pro malé koupelny

Elegantní kolekce nábytku a sanitární keramiky Pure Basic  pro moderní i klasickou koupelnu. Přísné linie a masivní keramika nenechají nikoho na pochybách, že v tomto případě se jedná o skutečně designový kousek nejvyšší kvality.

  

Více na www.villeroy-boch.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna