Ekospol: V Praze je neprodaných 2301 hotových nových bytů

TNBiz, 12.4.2010
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - V Praze je 2301 hotových nových bytů, které nejsou prodané. Informovala o tom v pondělí developerská společnost Ekospol.

Analytici společnost Ekospol spočítali, že v Praze je v současné době 2301 prázdných bytů v nových developerských projektech. Firma se zaměřila na všechny projekty s 50 a více byty. V celkových číslech jde o zhruba pětinu všech hotových developerských projektů, kterých je v Praze v současné době 85.

„Řada developerů si jednoduše nemůže dovolit zlevňovat, protože úvěrové financování těchto projektů a nacenění stavebních prací probíhalo v době realitního boomu. Přistupují tak pouze ke kosmetickým úpravám cen v řádu několika jednotek procent, což rozhodně nereflektuje současnou tržní situaci,“ řekl Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Ekospol.

Neprodané byty jsou důsledkem poklesu trhu. Meziročně se objem prodejů v Praze podle Ekospolu propadl o 43 procent.

Z analýzy vyplývá, že nejvíce prázdných dokončených bytů eviduje městský obvod Praha 9, a to celkem 574. Týká se to oblastí, jako jsou Čakovice, Vysočany a Jarov. Městská část Praha 5 má druhé nejhorší výsledky s 483 neobsazenými byty. Týká se to zejména oblastí Zličína a Stodůlek. Praha 4 eviduje 331 prázdných hotových bytů a Praha 10 pak 319 volných bytů.

Josef Janda, janda@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality