Zahradní pomoc - vyžeňte krtka i kunu ze zahrady

Chcete mít zahradu bez škůdců?
Jaro je tady a po zahradě se vám začínají honit krtci, u altánu se schovává kuna a ostatní hraboši škodí, kde můžou. Přes dům vám přeběhne toulavá kočka a nově vystavěný plot vám znehodnotí cizí pes. Pro všechny tyto případy existují přístroje, které vám zaručeně pomohou se těchto nezvaných hostů rychle zbavit.

Odpuzovače kun

Obdobné technické pomůcky dokážou zahnat kuny i krtky. Existují bateriové odpuzovače a plašiče, elektronické nebo LED ultrazvukové odpuzovačeKuny se rády usídlí ve vaší garáži, v altánku na půdě nebo dokonce i v autě. Z těchto míst je dokáže 100% vyhnat odpuzovač pomocí ultrazvukového tónu s frekvencí 12 kHz. Bateriový odpuzovač při instalaci jednoduše jen zapnete tlačítkem a položíte v místě, kde se kuna nejvíce zdržuje.  Pořizovací cena přístroje se pohybuje kolem 800,- . LED ultrazvukový odpuzovač kun používá nejmodernější elektroniku CMOS a ultrazvukový generátor, který zachrání kabely ve vašem automobilu před vetřelci.
Protože kuny shání potravu především v noci, od kousání kabelů je vyžene agresivní ultrazvuk a velmi jasná svítivá dioda.

 

Odpuzovače krtků, hrabošů a rejsků

Na krtky doporučujeme odpuzovače s vibracemi. Pokud nechcete stále dokupovat baterie, existují odpuzovače krtků a rejsků se solárním napájením. Vysíláním nízkofrekvenčních vibrací přístroj vyvolává u krtků a hrabošů únikové chování jako při zemětřesení. Tyto vibrace nijak neruší vaše pohodové chvilky na zahradě, ani domácí či užitková zvířata.
K uvedení do provozu stačí, když odpuzovač zasunete do země. Integrovaný solární článek zajišťuje stálé napájení vibrátoru a současně nabíjí zabudované dobíjecí baterie. Díky tomu je odpuzovač hrabošů a krtků aktivní i v noci.

 

 

Odpuzovače krys a myší

Někteří škůdci si na vysoké tóny, pokud jsou v pravidelném intervalu, zvyknou a odpuzovače na ně přestanou působit. Je vhodné pro tyto účely zakoupit speciální odpuzovače škůdců, které pracují v kmitočtovém pásmu 30 až 65 kHz a účinně odpuzují myši, krysy a jiné nechtěné hlodavce. Přístroj automaticky mění frekvenci, čímž dochází k většímu účinku. Dva reproduktory v zařízení, v úhlu vysílání zvuku 260°pokryjí plochu až 470 m2. Podobné silnější přístroje mohou pokrýt plochu až 550 m2.

 

Plašiče psů a koček

Plašič psů a koček nebo ptáků využívá PIR čidlo, které zaznamená v hlídaném prostoru pohyb. Jakmile se tak stane, okamžitě spustí neslyšitelný zvuk pro lidi, ovšem pro kočky a psy velmi nepříjemný. Přístroj je instalován venku. Skříňka je vyrobena z tvrdého plastu, který odolává nejen vlivům počasí, ale zároveň chrání i napájení z baterií. Plašič můžete umístit v okolí domu, u garáže v zahradě nebo na chatě. Některá potulná zvířata mohou přenášet různé nemoci nebo dokonce vaše děti ukousnout. Pokud se ve vaší ulici tato zvířata pohybují, měli byste si přístroj kvůli bezpečnosti pořídit.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada