Estetika asymetrie – ergonomické, stylové, extravagantní

Spojit stylovost s průkopnickým duchem, zdokonalit syntézu komfortu a elegance a přitom nikdy z očí neztratit svědomitou pozornost k detailu, tyto úkoly si Kaldewei vždy znovu klade při vývoji nových produktů. Přední evropský výrobce koupelových van a sprchových vaniček představuje koupelovou vanu Asymmetic Duo coby citlivý designérský objekt pro koupelnu, který si umně pohrává s principem nesouměrnosti: Nadčasová estetická řeč tvarů se setkává s pohodlnou funkčností ve formě jednostranně rozšířeného okraje vany, který může být využíván jako sedací nebo odkládací plocha nebo k individuálnímu umístění armatur.

 

Napětí vyvolávané kontrastujícími nesouměrnostmi

Stejně tak individuální jako moderní člověk by měla být i jeho koupelna jako místo naprosté intimity. Koupelny, v nichž má člověk možnost zažít funkčnost a prožitek harmonicky spojené do stylové vany, jsou přitom mírou všech věcí. Kaldewei vytvořil v podobě nové Asymmetric Duo koupelovou vanu, která všechny tyto nároky splňuje a překonává: Svým nadčasově elegantním a přímočarým designem s jasnými strukturami a organickým vnitřním tvarem se model z avantgardního úseku podniku z německého Ahlenu stává stylovým středem moderní koupelny. Přesné a jasné tvarování asymetrického jednostranně rozšířeného okraje vany je vzrušujícím kontrastem k ergonomickému a plynulému charakteru vnitřní části vany.  Optický zlatý hřeb, který nejen vyvolává napětí, ale navíc poskytuje uživateli v závislosti na orientaci vany různé možnosti využití, a optimálně se tak přizpůsobuje jeho individuálním potřebám v oblasti funkčnosti.

 

Koupelová vana s komfortní zónou

Díky široce pojatému okraji vany v závislosti na velikosti vany s rozměrem 12 cm, 15,5 cm nebo 18,5 cm nabývá model Asymmetric Duo prostorově rozšířené dimenze. Je-li orientován ke stěně, nabízí svým velkorysým tvarem možnost zcela individuálního umístění vanových armatur. Uživatel může okraj vany rovněž využívat jako prostornou odkládací plochu pro toaletní potřeby, knihy nebo svíčky. Koupel si tak můžete vychutnat v působivé atmosféře a během hodin strávených relaxací zapomínat na každodenní povinnosti, ponořit se do horké vody a nechat svoji duši klidně pohupovat. Vše potřebné máte stále pohodlně nadosah. Pokud širší okraj vany směřuje do prostoru, je možné ho využít pro mimořádně pohodlný vstup a výstup. Nejen starší osoby, ale i děti a dospělí uvítají tuto výjimečnou míru pohodlí a jistoty, která Vám poskytuje možnost strávit chvilku v sedě na širokém okraji vany předtím, než do ní vstoupíte nebo než ji opustíte.

 

Estetické detaily, homogenita materiálů

Čtvercový smaltovaný kryt odtoku v barvě vany dokonale zapuštěný ve spodní části vany elegantně a vyváženě podtrhuje sjednocený design modelu Asymmetric Duo. Na přání podpoří homogenní barevné ztvárnění a jednotnost materiálů rovněž smaltovaný knoflík přetoku. Přetok může být v závislosti na situaci umístěn na stranu s širším okrajem vany nebo na protilehlou stranu. Model Asymmetric Duo navržený studiem Phoenix Design Stuttgart/Tokio je dostupný ve třech různých velikostech: 170 x 80, 180 x 90 a 190 x 100 centimetrů. Jako předmět upoutávající mimořádnou pozornost zaujme tak vana v nejrozmanitějších prostorových pojetích úlohu stylového předmětu, který si umně pohrává s tvarovými kontrasty a obklopuje se vzrušujícím kouzlem asymetrie.

 

Více na www.kaldewei.de



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna