Profesionální rady - bazény, bazénové zastřešení, bazénové příslušenství, prostě vše o bazénech

Na vaše otázky ochotně odpovídá a profesionálně radí specialista na nadzemní bazény, bazénovou chemii a bazénové příslušenství z Poradny bazény Aleš Vařil, ze společnosti Marimex CZ. Poradna vám nabízí praktické a užitečné rady, jak vyhřívat bazén, kde sehnat bazénové příslušenství, jak řešit drobné opravy bazénu a další bazénovou problematiku.

 

Vybrané dotazy a odpovědi z  Poradny bazény :
/redakčně kráceno/

Otázka:
Dobrý den, vyplatí se pořizovat si solární ohřev a do kdy se dá vyhřát bazén? Někde jsem zaslechl o prodloužení koupací sezóny pomocí těchto ohřevů. 
 
Odpověď:
Podle výsledků testů našich solárních ohřevů prováděných v roce 2009 jsme ještě na přelomu září/října dosáhli teploty vody v bazénu 22°C což je příjemná teplota ke koupání. Bez solárního ohřevu jsme ve stejném období naměřili pouze necelých 18°C. Solární ohřev tedy 100% najde své využití od dubna do října. Výsledky se samozřejmě liší podle počasí
----

Otázka:
Dobrý den, kde je možné koupit spojovací hadici mezi čerpadlem a pískovou filtrací ProStar 4?
 
Odpověď:
Dobrý den, najdete ji přímo na našem eshopu v sekci náhradních dílů - http://www.marimex.cz/filtr.piskova-prostar-4/
----

Otázka:
Dobrý den, lze v podzimních dnech nějakým způsobem vyhřát bazén pro koupání? Mám klasický nadzemní bazén větších rozměrů. Solární ohřev je na podzim již asi "nepoužitelný". 
 
Odpověď:
Dobrý den, záleží na objemu vody v bazénu. U menších objemů vody v nadzemních bazénech se ještě vyplatí vodu ohřívat klasickým elektrickým ohřevem. Nejjistější a nejlevnější je pořízení tepelného čerpadla, které má sice vyšší pořizovací náklady ovšem návratnost investice je již během používání v první bazénové sezóně. Více o tepelných čerpadlech naleznete přímo na našem eshopu - http://www.marimex.cz/tepelna-cerpadla/
----

Otázka:
Prosím o informace o vašem produktu UV lampa steril pool pro bazeny, máme jen malý zapuštěný bazen o velikosti 2x3 metry
 
Odpověď:
Dobrý den,naše UV lampa Steril pool působením ultrafialových paprsků světla ničí veškeré mikroorganizmy ve vodě. Paprsky jsou produkovány umělým způsobem nízkotlaké lampy. UV lampa nemění nijak složení bazénové vody, níčí mikroorganizmy a zabraňuje jejich opětovné aktivaci.Je určena pro filtrace s provozním tlakem max 0,3 bar a o výkonu do 4000 litrů za hodinu.
----

Otázka:
Letos mám druhou sezonu váš nadzemní bazén Orlando, tu největší velikost. V bazenu se objevila na straně trhlinka. Rozhoduji se, jestli ji nám zalepit nebo raději si pořídit vaší novou mramorovu folii, které je silnější. V případě, že novou, pokládá se na tu původní nebo je lépe starou vyndat a položit tu novou?
 
Odpověď:
Dobrý den, určující bude o jak velkou trhlinu se jedná. Naše lepící sada obsahuje lepidlo na folii a 2 ks záplat o rozměru 20x10 cm. Trhlinu větších rozměrů než je možnost pokrytí záplat z lepící sady už nemá smysl lepit z důvodu ztráty pevnosti materiálu. V tomto případě bych Vám doporučil novou folii. Folie na sebe nevrstvěte.
----

Otázka:
Dobrý den, chtěli bychom si pořídit do panelového bytu infrasaunu. Jak je to s montáží? Je vhodné "provozovat" infrasaunu v panelové bytě?
 
Odpověď:
Montáž infrasauny je velmi jednoduchá. Infrasauna vám přijde rozložena do krabic takže se nemusíte bát, že byste neprošli dveřmi. V podstatě se jedná o skládačku, jako je skládání skříně. Položíte podlahu, nasadíte záda, do nich zasunete stěny, přidáte přední stěnu a nakonec nasadíte střechu. Jednotlivé díly nešroubujete, všechny do sebe krásně zapadnou a infrasaunu tak máte za půl hodinky postavenou. Infrasauna se dá provozovat bez problémů i v panelovém bytě.
----

Otázka:
Existuje kompresorek na nafouknutí nadzemního bazénu Tampa?
 
Odpověď:
Dobrý den, děkujeme za zájem, bohužel nafukovací bazény Tampa se nesmí nafukovat pomocí kompresoru. Je zde důležité ruční pumpování vzduchu, neboť právě díky ručnímu pumpování vzduchu do bazénu vznikají ideální podmínky pro roztažení materiálu a stěny bazénu. Při nafukování bazénu pomocí kompresoru se může stát, že kompresor nahromadí vzduch pouze na jednom místě, protože rychlostí se kterou kompresor pracuje se nestihnou stěny bazénu dostatečně rozáhnout, aby mohl vzduch proudit dál do bazénu. Toto bohužel později vede k poničení stěny bazénu. Proto je důležité bazén nafukovat pouze ruční pumpou.
----

Otázka:
Dobrý den, ráda bych věděla cenu bazénu Miami přibliženě rozměrů 3,6x5,5x1,2.
 
Odpověď:
Dobrý den, cena tohoto bazénu na trhu se pohybuje kolem 36 450 .
----

Otázka:
Chtěl bych se zeptat, zda a kde je možmo koupit samostatně nosný kruhový válac na bazén Orlando 3,66 m průměr
 
Odpověď:
Dobrý den, děkujeme za zájem. Náhradní díly je možné objednat zde - http://www.marimex.cz/nahradni-dily/.
----

Zajímáte se o koupi bazénu, potřebujete odbornou radu při jeho používání, nevíte si rady s bazénovým příslušenstvím? Využijte naši Poradnu - bazény a zeptejte se profesionálního odborníka na bazénovou problematiku.

Pro své dotazy využijte i naše další profesionální poradny. Dostanete odpovědi od odborníků z oblasti realit a hypoték, bydlení a designu, digitalizace domácnosti, zahradní architektury a prodeje nábytku.

Realitní poradna >>
Hypotéční poradna >>
Poradna - digitální domácnost >>
Poradna bytového architekta >>
Poradna zahradního architekta >>
Poradna - bytový a zahradní nábytek >>

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Bazeny, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bazeny