Dítě na terase

Máte představu o prosluněném odpoledni prolenošeném na terase s knihou, koktejlem či kávou? Představy a potřeby vašich dětí jsou však zcela jiné. Pro ně je svět velké hřiště a terasa je ideální pro ztřeštěné závody a dobrodružné hry. Proto každý rodič při výběru materiálu v první řadě dbá na bezpečnost a snadnou údržbu. Prkna z kompozitového materiálu woodplatic®, známého jako WPC (60% dřevo, 40% polymery), vychází jako jednoznační vítězové.

BEZPEČÍ PRO VAŠI RODINU

Kvalitní WPC prkna se nemusí na rozdíl od klasického dřeva natírat ani napouštět olejem a nevylučují žádné nebezpečné látky, tak jak je tomu třeba u dřeva s ochrannými oleji proti hnilobě a škůdcům. Zároveň jsou krásná a příjemná na dotyk a nikdy se nerozpálí ani nekloužou jako dlaždice nebo kámen a děti si nerozbijí kolena ani hlavu při divokých honičkách. 

Na rozdíl od klasických prken, ke kterým se vzhledem nejvíce přibližují, se nemusíte bát, že za nějaký čas budete tahat z bosých nohou třísky. 

Díky 40% kvalitních polymerů v materiálu woodplastic®, lze prkna řezat a dokonce ohýbat, proto vaše terasa nemusí mít jediný ostrý roh, její tvar je omezen pouze vaší fantazií, dispozicí domu a zahrady. Montáž lze provádět i na stávající beton či dlaždice, případně použít výškově nastavitelné terče, abyste se vyhnuli zbytečným schodům či nerovnostem, které hrozí zbytečným úrazem.  

Co bylo napsáno o dětech, ve všech bodech platí také pro pejsky či jiné domácí mazlíčky, kteří s vámi sdílí domácnost, zahradu a nepochybně i terasu J.

10 důvodů pro WPC terasu?

  1. Bezpečný protiskluzový povrch.
  2. Bez třísek a štěpů.
  3. Bez chemických nátěrů.
  4. Ekologický a recyklovatelný.
  5. Krásný na pohled, příjemný a měkký na dotek.
  6. Žádné ostré rohy, žádné vylézající šrouby.
  7. Stálobarevný a neměnný materiál.
  8. Ekonomicky výhodný díky nulové údržbě a žádným nátěrům.
  9. Snadná a rychlá montáž terasy s minimem schodů a nerovností.
  10. Velmi odolný materiál na terasy se zárukou až 15-25 let.

 

POHODLNÁ, SPOLEHLIVÁ A BEZ ÚDRŽBY NA 50 LET

Vyšší pořizovací náklady se Vám v porovnání s tvrdým exotickým dřevem vrátí za méně než pět let užívání. Nemusíte ho totiž natírat, brousit ani jinak ošetřovat. Vzhled a pocit pravého dřeva je u některých WPC výrobků téměř dokonalý, dokonce v některých ohledech i uživatelsky příjemnější. „Chůze po podlaze z WPC je velmi příjemná, a to i po dešti, neboť obsažené polymery odpuzují vodu a drážkování prken omezuje riziko uklouznutí na mokré podlaze na minimum,“ říká odborník na WPC terasy  ing. Jiří Hegr z firmy WPC-WOODPLASTIC, s.r.o..  „Díky směsi 60% dřevěné moučky a 40% polymeru terasa nešedne, ani jinak nepodléhá barevným změnám způsobeným UV zářením. Je odolná i vůči soli nebo chloru v blízkosti bazénu.“  

 

Z barevné škály WPC si vybere opravdu každý. Profily jsou vyráběny v barvě dřeva palisandr, teak, eben, merbau, ořech. Povrch je opatřen mělkým či hlubším drážkováním, s jednostranným dezénem či oboustranné.  

HLEDEJTE KVALITU

WPC kompozit je materiálem budoucnosti. V Čechách ho prodává mnoho firem, jeho kvalita je však různá. Abyste proto byli se svojí terasou maximálně spokojeni nejen prvních pár let, ale hráli si na ní bez obav i děti vašich dětí, vybírejte prkna s kvalitními HDPE polymery a dřevinami. Kromě ceny se vždy ptejte na záruky, původ a vývoj materiálu a historii firmy. Vyhněte se levným výrobkům s PVC recykláty a odpadním pilinami, či bambusem neznámého původu nebo značkám, které jsou na trhu teprve několik měsíců či let a přitom nabízejí záruku 15 i více let. Nejkvalitnější woodplastic® prkna se vyrábějí v Evropě (např. Německu, Francii, ale i Řecku), z domácích dřevin a dávají  garanci 15 až 25 let na dřevokazné houby, hnilobu a hmyz, přičemž životnost WPC materiálu je minimálně 50 let.

Podrobnější informace a případy aplikací najdete na stránkách www.mojeterasa.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky