Čisté nájemné kancelářských prostor v Praze činí 425 korun za metr čtvereční, ceny budou klesat

TNBiz, 21.2.2012

PRAHA (MEDIAFAX) - Současný výše průměrného čistého nájemného kancelářských prostor v Praze činí 425 korun za metr čtvereční, ceny pronájmů budou v nadcházejícím půlroce klesat. Vyplývá to z analýzy, kterou v úterý zveřejnil poskytovatel realitních služeb Collier International.

V porovnání s ostatními zeměmi střední a východní Evropy je trh v Praze velmi stabilní. Průměrný měsíční nájem za metr čtvereční v Bratislavě je v přepočtu zhruba 280 korun, v Budapešti o 25 korun více .

Míra neobsazenosti kancelářských prostor v Bratislavě dosahuje 11,3 procenta, v Budapešti 19,2 procenta, v Praze 12 procent. Polsko je nejsilnějším trhem kancelářských prostor ve střední a východní Evropě. Průměrné nájemné ve Varšavě je více než 300 korun za metr čtvereční měsíčně, míra neobsazenosti je na úrovni 6,7 procenta a výnos dosahuje 6,25 procenta. Polské hlavní město zažívá stavební boom, neboť se zde nyní staví 592 130 metrů čtverečních kancelářských prostor.

Nejvýznamnější nárůst nájemného v druhé polovině roku 2011 zaznamenal Collier International v Moskvě, kde nájemné kanceláří kategorie A vzrostly o 17 procent.

Ondrej Fér, fer@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality